Pagal vyro receptą paruošta vištiena su daržovėmis ir sūriu sužavėjo Beatą

„Man gyvenime patinka tai, kas paprasta ir nesudėtinga“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.

 Neturintiems daug laiko B. Nicholson siūlo pasigaminti vištienos troškinį su daržovėmis ir sūriu.<br> 123rf asociatyvi ir lrytas.lt nuotr.
 Neturintiems daug laiko B. Nicholson siūlo pasigaminti vištienos troškinį su daržovėmis ir sūriu.<br> 123rf asociatyvi ir lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt

Sep 20, 2018, 1:33 PM, atnaujinta Sep 20, 2018, 1:38 PM

Kai turi šeimą, priduria ji, laiko virtuvėje praleidi išties daug.

Tad norintiems sutaupyti laiko ji siūlo pasigaminti patiekalą, kuris nereikalauja didelio pasiruošimo.

Kaip pasakoja B. Nicholson, šį Viduržemio virtuvės įkvėptą patiekalą – vištienos kepsnelius su daržovėmis, keptus orkaitėje, – sugalvojo jos vyras, o paragavusi ji liko sužavėta.

Paprastas, tačiau puikus skonių derinys patiks kiekvienam.

Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių,

60–70 g fetos,

1 saujos petražolių, bazilikų, laiškinių svogūnų, šalavijo, rozmarino,

4 saulėje džiovintų pomidorų,

alyvuogių aliejaus,

200 g pomidorų,

žiupsnio džiovintų raudonėlių,

druskos, pipirų,

5–6 bulvių,

4-5 skiltelių česnako,

3 saujų tarkuoto kietojo sūrio,

1 mocarelos burbuliuko,

1 kupinos saujos tarkuoto kietojo sūrio,

kelių šaukštų balzaminio acto,

šviežių baziliko lapelių papuošti.

Paruošimo būdas

Vištienos krūtinėles padalinkite į dvi dalis ir padarykite nedidelius išilginius įpjovimus – kišenėles. Pasigaminkite įdarą: rankomis į dubenį susmulkinkite fetos sūrį, į jį dėkite susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir žalumynus – petražoles, laiškinius svogūnus, šalaviją, rozmariną, šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Į kiekvieną vištienos filė kišenėlę dėkite fetos įdaro.

Nedideliais gabalėliais susmulkinkite pomidorus, ant jų berkite džiovintą raudonėlį, žiupsnelį druskos, alyvuogių aliejaus ir smulkinto česnako.

Švariai nuplautas bulves supjaustykite į dubenį nedideliais gabalėliais, ant jų berkite smulkinto šviežio rozmarino, druskos, susmulkinto česnako, alyvuogių aliejaus, kietojo sūrio.

Viską sudėkite į skardą. Svarbu, kad sudėtumėte nestoru sluoksniu ir viskas keptų tolygiai: į kepimo formą dėkite paruoštas bulves, vištieną ir pomidorus, rankomis ant viršaus užtrupinkite mocarelos, pabarstykite kietuoju sūriu ir apšlakstykite balzaminiu actu.

Kepkite 190–200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.