Tobulai paprastas ir gardus cukinijų apkepas su šonine ir sūriu

Jeigu dar nepabodo cukinijų patiekalai, išbandykite šį lengvai pagaminamą apkepą. Jis patiks ir tiems, kurie negali be mėsos. Dėl rūkytos šoninės apkepas bus sotesnis, be to, gardžiai kvepės.  

 Cukinijų apkepas su sūriu ir šonine.<br> 123rf nuotr.
 Cukinijų apkepas su sūriu ir šonine.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 2:58 PM, atnaujinta Sep 19, 2022, 5:55 PM

Tobulai paprastas, bet dėl to ne mažiau skanus.

Cukinijų apkepas su šonine ir sūriu

Reikės:

  • 5 kiaušinių, 
  • 150 g miltų, 
  • 1 a. š. kepimo miltelių,
  • 375 g tarkuotų cukinijų,
  • 1 didelio svogūno, 
  • 200 g karštai rūkytos šoninės,
  • 1 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio,
  • 60 ml aliejaus,
  • druskos, pipirų. 

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Tarkuotas cukinijas nuspauskite – pašalinkite kuo įmanoma daugiau skysčio. Šoninę supjaustykite kubeliais, sukapokite svogūną. 

Kiaušinius išplakite dideliame dubenyje. Berkite miltus, kepimo miltelius. Dėkite tarkuotas cukinijas, svogūnus, šoninę, sūrį, aliejų ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kepimo formą ištepkite riebalais, į ją supilkite masę. Kepkite apie 40-45 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Storesnis apkepas keps ilgiau.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.