Burokėlių salotos su silke
Reikės:
- 2-3 silkių filė,
- 3 vidutinio dydžio virtų burokėlių,
- 1 svogūno,
- petražolių, krapų,
- citrinų sulčių,
- 2 v. š. acto,
- 2-3 v. š. aliejaus,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Svogūną nulupti, perpjauti perpus, supjaustyti pusžiedžiais. Tada užpilti jį verdančiu vandeniu ir palikti 15 min. pastovėti. Po to vandenį nupilti, perplauti svogūnus šaltu vandeniu, įpilti porą v. š. acto, 1 v. š. aliejaus, berti druską, pipirus ir palikti dar 10-15 min. pasimarinuoti.
Tuo tarpu virtus burokelius, silkių filė ir žalumynus supjaustyti. Įmaišyti į juos pasimarinavusį svogūną (truputėli jį nusunkus), įspausti citrinos sultis, įpilti 1-2 v. š. aliejaus, berti prieskonius – pipirus, druską – viską išmaišyti ir palikti šaldytuve bent porai valandų (galite ir ilgiau) – tada salotos būna daug skanesnės.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“