Geriausi šonkauliai pagal Beatą: mėsa pati kris nuo kaulų

Kartais, kad šonkauliai būtų gardūs, tenka ilgai kepti, tačiau yra receptų, kai tiek laiko neprireikia, o mėsa pati krenta nuo kaulo, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson. Pasak jos, sutaupyti laiko ir pasigaminti gardų patiekalą padeda vienas paprastas patarimas.

 Šonkauliai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Šonkauliai.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos receptai“, LRT.lt

Sep 28, 2018, 11:43 AM

„Manęs dažnai paklausia, iš kur ateina idėjos naujiems patiekalams. Aš atsakau, kad idėjos – visur aplinkui, tik jei jų neužsirašau, iš karto pamirštu. Tačiau šio patiekalo istoriją atsimenu puikiai – lankiausi JAV ir viename žurnale skaičiau, kaip gerai iškepti mėsą ant grotelių“, – sako B. Nicholson.

Pasak jos, svarbiausia – mėsą pirma šiek tiek apvirti sūrime. Tuomet sutrumpėja šonkaulių paruošimo laikas, jie tampa minkštesni, mažiau riebūs, o taip paruošti šonkauliukai neturi lygių. Kaip garnyrą tokiems šonkauliukams Beata siūlo orkaitėje keptas daržoves.

Geriausi šonkauliai (6–8 porcijos)

Reikės:

2–3 kg kiaulienos šonkaulių,

druskos, įvairių pipirų, kelių lauro lapelių,

1–2 svogūnų.

Padažui:

1 šaukšto medaus,

2 šaukštų pomidorų padažo,

2 šaukštų sojų padažo,

1 šaukšto grūdėtų garstyčių,

po 2 šaukštelius raudonėlių ir saldžiosios paprikos,

1 šaukštelio džiovinto česnako,

½  svogūno,

2–3 cm tarkuoto imbiero šaknies.

Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai (6–8 porcijos) 

Reikės:

1 žiedinio kopūsto,

1 brokolio,

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos,

šviežiai maltų pipirų.

Kiaulienos šonkaulius pasūdykite ir dėkite į sūdytą vandenį. Į puodą taip pat dėkite į ketvirčius padalintą svogūną, kelis lauro lapus ir įvairių pipirų. Puodą užvirkite ir leiskite ant mažos ugnies virti apie valandą.

Išvirus šonkaulius išimkite iš puodo, gerai nuvarvinkite, leiskite pravesti. Paruoškite šonkauliukų marinatą: dubenėlyje išmaišykite medų, pomidorų, sojos padažus, garstyčias ir prieskonius.

Į kepimo formą dėkite apvirtus šonkaulius, juos ištepkite dalimi marinato ir pašaukite į 190–200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 15 min. Joms praėjus šonkaulius reikia apversti, vėl ištepti marinatu ir kepti dar 15 min., procedūra vėl pakartoti. Iš viso šonkauliai kepa 45 min.

Kol šonkauliai kepa – pasigaminkite garnyrą. Žiedinį kopūstą ir brokolį supjaustykite stambiais gabalėliais, dėkite į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Dėkite kepti kartu su šonkauliais. Daržovės keps apie 45 min., o baigiant kepti užbarstykite kietojo sūrio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.