Slaptas ingredientas kepamos vištos odelei suteiks ypatingo traškumo

Šį kartą iškepsim vištą su traškia traškiausia odele. Receptas nereikalauja ypatingų įgūdžių, greitas ir pasikartosiu – traškus. 

 Kepta višta su traškia odele.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. 
 Kepta višta su traškia odele.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. 
 Kepta višta su traškia odele.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. 
 Kepta višta su traškia odele.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. 
 Kepta višta su traškia odele.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. 
 Kepta višta su traškia odele.<br>Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. 
Daugiau nuotraukų (4)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

2018-10-02 15:35, atnaujinta 2023-10-03 10:47

Visa traškumo paslaptis, slaptas ingredientas – kepimo milteliai. Sumaišius su druska ir įtrynus vištą, kepant vyksta cheminė reakcija kurios dėka odelė smarkiai išsausėja ir pasidaro traški. ️

Tik nesumaišykite kepimo miltelių su soda – skonis jūsų nenudžiugins...

Jeigu kepimo milteliai nekokybiški, su nereikalingom priemaišom, gali jaustis kartumas. Žodžiu – rinkitės aukštos kokybės produktus, ir bėdos nebus.

Vidutinio dydžio vištai naudosime:

  • 3 šaukštus mėgstamų prieskonių (be druskos),
  • 1-2 šaukštus druskos (jei prieskoniai su druska, papildomai jos nededame),
  • 1 šaukštą kepimo miltelių (nepadauginkite!)

Vištą nusausiname, įtriname pasigamintu mišiniu ir kepame netiesioginėje kaitroje 120°C temperatūroje 30-40 minučių. Patariu naudoti riebalų surinkimo indą, nes vištos poodiniai riebalai pradeda tirpti, vyksta reakcija, oda pradeda sausėti.

Padidiname temperatūrą iki 180-200°C ir kepame dar apie 30-50 minučių, kol vištos vidinė temperatūra pasieks 74°C.

Nepamirškite, kad vištos skonis labai priklauso nuo to, kaip ir kur ji buvo auginama.
Pietūs paruošti.

Skanaus!

Recepto šaltinis: „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ 

Kad įsitikintumėte, kokia traški vištos odelė, pažiūrėkite vaizdo siužetą: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.