Gamindamas legendinį itališką desertą šefas prisiminė mamos receptą

Įprastai laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gianas Luca Demarco gamina karštąjį patiekalą, o šokolado meistras Ali Gadžijevas – desertą. Šįkart jie apsikeitė užduotimis. 

 Tiramisas.<br> „Gardu gardu“ nuotr.
 Tiramisas.<br> „Gardu gardu“ nuotr.
Įprastai laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gianas Luca Demarco gamina karštąjį patiekalą, o šokolado meistras Ali Gadžijevas – desertą. Šįkart jie apsikeitė užduotimis. <br> „Gardu gardu“ nuotr.
Įprastai laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gianas Luca Demarco gamina karštąjį patiekalą, o šokolado meistras Ali Gadžijevas – desertą. Šįkart jie apsikeitė užduotimis. <br> „Gardu gardu“ nuotr.
Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinių balandų salotomis.<br> „Gardu gardu“ nuotr.
Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinių balandų salotomis.<br> „Gardu gardu“ nuotr.
 Tiramisas.<br> „Gardu gardu“ nuotr.
 Tiramisas.<br> „Gardu gardu“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 9:53 AM

Ali šį kartą pagamino pagrindinį laidos patiekalą pagal savo sukurtą ir šeimos pamėgtą receptą. Receptas gimė tada, kai jis norėjo greitai ir sveikai pamaitinti savo sūnų, grįžusį iš darželio, ir liko nustebęs, kad sūnus su pasigardžiavimu viską suvalgė. Tad laidos vedėjas padrąsins visus pabandyti išsikepti antienos krūtinėlę pagal jo patarimus. 

Gianas Luca taip pat liko sužavėtas kolegos pagamintu deriniu ir nebesistebėjo, kad ir vaikai gali valgyti antieną. 

Atėjus laikui temperamentingajam italui gaminti desertą, jis tiesiog nenustygo vietoje iš džiaugsmo, kad  pagaliau saldžiausios laidos dalies vairas buvo patikėtas būtent jam. Gianas Luca pagamino tradicinį itališką desertą tiramisą, o gaminimo procesą apipynė įdomiomis istorijomis, kaip šį desertą gamindavo jo mama, bei kaip ir kur Italijoje gimė šis gardumynas. 

Ką reiškia deserto „tiramisu“ pavadinimas ir iš kur kilęs šis desertas sužinosite televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.

Antienos krūtinėlė su karštomis bolivinių balandų salotomis

Antienai reikės:

2 anties krūtinėlės puselių,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

žiupsnelio persilado prieskonių,

ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Salotoms reikės:

0,5 brokolio,

1 mėlynojo svogūno,

200 g vyšninių pomidoriukų,

0,5 stiklinės bolivinių balandų,

1 stiklinės vandens,

2 česnako skiltelių,

ypač tyro alyvuogių aliejaus, 

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

juodojo balzaminio acto.

Kaip gaminti

Šlakelį aliejaus sumaišyti su druska, pipirais ir persilado prieskoniais. Gautu mišiniu įtrinti antienos krūtinėlės puseles ir paliekti valandai pasimarinuoti kambario temperatūroje. 

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti antienos krūtinėlės puseles iš abiejų pusių po 6 minutes (pradėti kepti ant pusės su oda). Tada įdėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 minučių.

Santykiu 1:2 pasūdytame vandenyje išvirti bolivinių balandų kruopas. Kol verda, uždėti ant puodo viršaus sietelį ir garų vonelėje 5 minutes apvirti susmulkintą brokolį.

Svogūną supjaustyti „laiveliais“ (supjaustyti išilgai į 8 dalis). Pomidoriukus perpjauti per pusę. Sausoje įkaitintoje keptuvėje 2 minutes apkepinti pomidoriukus, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti svogūnus, nuluptas česnako skilteles ir pamaišant apkepinti 2-3 minutes. Tada sudėti apvirtus brokolius, įberti druskos, pipirų ir dar pakepinti 2 minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėti išvirusias bolivinių balandų kruopas ir išmaišyti. Pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu. 

Iškepusią antienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su karštomis bolivinių  balandų kruopomis bei keptų daržovių salotomis. 

Tradicinis itališkas desertas tiramisas

Reikės:

3 kiaušinių,

250 g maskarponės sūrio,

0,5 stiklinės atvėsusios juodos kavos,

3 valg.š. cukraus,

2 valg. š. natūralios kakavos,

0,5 pakuotės sausainių „Damų piršteliai“.

Kaip gaminti

Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. 

Į trynius suberti cukrų ir elektriniu plakikliu išplakti iki purios šviesios masės. Po truputį dėti maskarponės sūrį ir plakti. Masę padėti į šaldytuvą keletui minučių. 

Baltymus taip pat išplakti iki standžių putų ir sumaišyti juos su atvėsusia maskarponės mase lėtais sukamaisias judesiais, kad neprarastų purumo. 

Į desertinius indelius dėti sluoksniais: sluoksnis maskarponės kremo, sluoksnis kavoje pamirkytų sausainių, perregimas sluoksnis kakavos. Sluoksnius vėl pakartoti. Viršutinis sluoksnis turi būti kakavos.

Sudėti į šaldytuvą pastovėti apie 10 valandų. Geriausia pasigaminti ryte ir vakare mėgautis desertu.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.