Kopūstų apkepas
Reikalingi produktai:
- 1,5 kg baltagūžio kopūsto,
- 5 kiaušiniai,
- 3 svogūnai,
- 1 stiklinė džiūvėsėlių,
- 1/2 stiklinės pieno,
- 2 morkos,
- 1 saldžioji paprika,
- 50 g sviesto,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Kopūstą perpjaukite į 4 dalis ir apvirkite. Nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite.
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite kubeliais ir apkepinkite svieste.
Kepintas daržoves sumaišykite su smulkintais kopūstais, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite dalį džiūvėsėlių ir gerai išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su pienu. Plakinį supilkite į kopūstų masę ir išmaišykite.
Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite kopūstų masę. Išlyginkite ir užberkite ant viršaus džiūvėsėlių.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 C temperatūroje apie 50 min.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“