Akis užkliuvo už prancūziško batono – „baguette“. Mintyse įpjoviau jį išilgai, prikimšau tarkuoto sūrio... Ne, geriau dviejų rūšių sūrio ir būtinai svogūnų! Žali gal nelabai... Truputį apkepinam, taip!
Batonas mintyse susivyniojo į šoninės juosteles ir vaizduotė jau piešė, kaip kuriu kepsninę, o smegenys skaičiavo galimas temperatūras ir laiką...
Staiga pagavau save stovintį vidury parduotuvės, užtvėrusį praėjimą ir kupinu meilės žvilgsniu žiūrintį į tą šviežiai iškeptą batoną.
Nežinau, ką pagalvojo žmonės – trumpai jų atsiprašau, batonai ir kiti produktai maišeliuose, o aš vis dar paskendęs mintyse jau už vairo pakeliui namo.
Keptas sūriu įdarytas batonas su šonine („Beikon Dogas“)
Reikalingi produktai:
- 3 nedideli prancūziški batonai,
- 350 g dviejų rūšių tarkuoto čederio sūrio,
- apie 700 g šoninės juostelių,
- 2 smulkiai pjaustyti svogūnai, apkepinti ir atvėsinti.
Kaip gaminti
Pjauname batoną išilgai, pirštais suspaudžiame minkštimą. Tarkuotus sūrius sumaišome su atvėsintais kepintais svogūnais. Kemšame į batono vidų, apvyniojame šoninės juostelėmis, statome į kepsninę pjūviu į viršų. Kepame netiesioginėje kaitroje 120-150°C temperatūroje.
Pradedam nuo 120°C su pora gabaliukų medžio, už 20 minučių keliame iki 150°C. Visas kepimo laikas – 40-50 minučių.
Patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.
Skanaus! P.S. Griebkite traškius galiukus!
Šaltinis: „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“