Spagečiai itališkai: viena gudrybė padės paįvairinti patiekalo skonį

Spagečiai su jūros gėrybėmis yra vienas tų patiekalų, kurių paragavęs suprantu, kad vėl esu Italijoje, portalui LRT.lt sako Vilniuje gyvenantis Federico Baglini. Lankantis Italijoje jis siūlo užsukti į žuvies turgų – jame galima išvysti nesuvaidintą itališką gyvenimą, o grįžus namo pasigaminti tipišką itališką patiekalą – spagečius su jūros gėrybėmis.

Spagečiai su jūros gėrybėmis.<br>123rf nuotr.
Spagečiai su jūros gėrybėmis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Smagurauskaitė

2018-10-31 17:05, atnaujinta 2021-10-25 12:53

Italijos virtuvė neįsivaizduojama be jūros gėrybių – šviežios žuvies, moliuskų, midijų, krevečių, aštuonkojų ir daugybės kitų jūros gyvių, kuriuos galima pamatyti užsukus į prie jūros įsikūrusius žuvies turgus. Šios vietos vertos dėmesio net ir tuo atveju, jei neketinate nieko pirkti – žuvies turguose nuo ankstyvo ryto verda gyvenimas ir kunkuliuoja įvairiausios emocijos.

Jei į Italiją artimiausiu metu neplanuojate, jos skoniu galite pasimėgauti ir namuose, pasigaminę spagečių su jūros gėrybėmis.

Ingredientai (4 asmenims):

  • 400 g spagečių arba stambių paccheri makaronų;
  • 500 g šaldytų jūros gėrybių;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 100 g baltojo sauso vyno;
  • 2 šaukšteliai susmulkintų petražolių lapelių;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas

1. Atitirpinkite šaldytas jūros gėrybes.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite plonomis riekelėmis pjaustytas česnako skilteles ir jas lengvai apkepinkite (jokiu būdu nesudeginkite).

3. Suberkite jūros gėrybes, keptuvę uždenkite dangčiu ir kelias minutes palikite ant aukštos ugnies.

4. Sumažinkite ugnį, supilkite baltą vyną, ir gerai išmaišykite. Kai jūros gėrybės bus beveik iškepusios, suberkite ketvirčiais supjaustytus vyšninius pomidorus, pagardinkite pipirais ir druska, ir dar kartą išmaišykite.

5. Kol gaminate padažą, išvirkite spagečius: į katilą pripilkite šalto vandens, įberkite druskos ir palaukite kol užvirs. Prisiminkite, kad kiekvienam 100 g makaronų rekomenduojama pilti 1 l vandens. Virkite tiek, kiek parašyta ant pakuotės. Nepamirškite maišyti ir pervirkite.

6. Išvirusius spagečius nukoškite, supilkite į keptuvę su padažu ir išmaišykite. Ant stalo patiekite karštus.

Patarimai

Makaronus su jūros gėrybėmis patariama valgyti iškart, saugoti šaldytuve galite ne ilgiau nei vieną dieną.

Patiekalas bus gerokai skanesnis, jei vietoj šaldytų jūros gėrybių naudosite šviežias.

Kartu su šviežiais vyšniniais pomidorais į padažą galima įdėti ir šaukštelį pomidorų koncentrato – taip paįvairinsite patiekalo skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.