Išbandžiau naują biskvito receptą. Tiesiog puikus – purus, kvepiantis, storas

Esu pasidalijusi ne vienu biskvito receptu – visi jie pavyksta 100 procentų. Bet šiandien išbandžiau dar vienę receptą – taip pat pavyko puikiai. Biskvitas purus, kvepiantis, pakankamai storas. Iš jo išeina 3 torto sluoksniai.

 Vanilinis biskvitas.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Vanilinis biskvitas.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Nov 4, 2018, 11:21 AM, atnaujinta Nov 2, 2021, 10:45 AM

Vanilinis biskvitas  

Reikės (24 cm skersmens torto formai): 

  • 4 (M) kiaušinių (kambario temperatūros), 
  • 125 g cukraus, 
  • vanilės aromato, 
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių, 
  • 100 g miltų, 
  • 50 g krakmolo.

Kaip gaminti 

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, plakti apie 7-8 min., ne trumpiau. 

Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti, persijoti į išplaktus su cukrumi kiaušinius  ir atsargiai išmaišyti (jokiu būdu neplakti), kol bus vientisa masė. 

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu ar aliejumi (šonų nereikia tepti), supilti tešlą, pasukti formą kelis kartus. 

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30-35 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku. 

Iškepus išimti iš orkaitės, leisti maždaug 5 min. atvėsti. Tada peiliu atskirti biskvito šonus nuo formos, išimti jį ir apversti ant grotelių. Palikti visiškai atvėsti. 

P.S. Jeigu planuojate daryti tortą, biskvitą iškepkite iš vakaro –  iškepęs jis turi „pailsėti“. 

Skanių kepinių!

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.