Šįsyk juos gaminau su kiek kitokiu įdaru – maltos vištienos ir grikių. Ar jums teko ragauti balandėlių su tokiu įdaru?
Norit paklausti, ar skanu? Taip, laaabai skanu. Tik rašinėjimu skonio neperduosiu, o pasigaminti – rekomenduoju.
Balandėliai su vištienos ir grikių įdaru
Reikės:
- 1 kopūsto (didesnio),
- 400 g vištienos faršo,
- 100 g virtų grikių,
- 2-3 morkų,
- svogūno,
- 4-5 bulvių (nebūtina),
- 1 obuolio (didesnio),
- grietinės,
- sviesto,
- miltų,
- aliejaus,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų, druskos.
Kaip gaminti
Išskobkite kopūso kotą. Kopūstą apvirkite, nuimkite lapus.
Įdarui virtus grikius sumaišykite su vištienos faršu ir prieskoniais.
Į kopūsto lapą dėkite paruošto įdaro ir susukite. Aš iš šio produktų kiekio pagaminau 16 banandėlių.
Balandėlius apvoliokite miltuose. Juos apkepkite keptuvėje svieste ir šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.
Apkeptus balandėlius, pjaustytas morkas ir bulves sudėkite į puodą. Supilkite skystį, kuriame apvirė kopūstas, pagardinkite pipirais ir druska.
Balandėlius virkite 40 min.
Baigiant virti, likus maždaug 10 min., į puodą su balandėliais dėkite porą šaukštų grietinės ir šaukštą sviesto.
Galiausiai ant balandėlių užberkite tarkuotą obuolį ir po poros minučių puodą nukelkite nuo kaitros.
Viskas. Balandėliai paruošti.
Aš valgiau su grietine, o vyrui padariau aštresnį, pikantišką padažą iš grietinės, pomidorų padažo ir aštrių garstyčių.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“