Šį bulvių ir žuvies apkepą mėgsta latviai – išbandykite ir jūs

2018 m. lapkričio 18 d. 11:25
Lrytas.lt
Receptas
Šiandien mūsų kaimynai latviai švenčia: lapkričio 18-oji – Latvijos nepriklausomybės diena. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ta proga dalinamės vienu tradicinio patiekalo receptu. Kaip žinia, latviai – žvejų tauta, tad ant jų stalo dažnai būna valgių iš žuvies.
Menkių ir bulvių apkepas – vienas mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų. Išbandykite ir jūs. Juk dabar – pats menkių sezonas.
Bulvių ir menkių apkepas
Reikės:
  • 4-5 bulvių,
  • 2 menkių filė,
  • 100 g šviežios ar rūkytos šoninės,
  • 2 v. š. sviesto,
  • 350 ml grietinėlės,
  • 1 susmulkinto svogūno,
  • druskos, 
  • pipirų. 
Kaip gaminti
Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 
Keptuvėje svieste apkepkite menkių filė, pabarstykite druska ir pipirais, atidėkite. 
Šoninę supjaustykite kubeliais ir apkepkite su smulkintais svogūnais. 
Kepimo indą ištepkite sviestu, dėkite pusę bulvių, ant jų – šoninę su svogūnais, ant viršaus – menkių gabalėlius. Viską uždenkite likusiomis bulvėmis. 
Grietinėlėje išmaišykite druską, pipirus ir užliekite ją ant patiekalo. 
Dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol paviršius paruduos, apie 35 minutes. 
apkepasmenkėsbulvių patiekalai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.