Ta proga dalinamės vienu tradicinio patiekalo receptu. Kaip žinia, latviai – žvejų tauta, tad ant jų stalo dažnai būna valgių iš žuvies.
Menkių ir bulvių apkepas – vienas mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų. Išbandykite ir jūs. Juk dabar – pats menkių sezonas.
Bulvių ir menkių apkepas
Reikės:
- 4-5 bulvių,
- 2 menkių filė,
- 100 g šviežios ar rūkytos šoninės,
- 2 v. š. sviesto,
- 350 ml grietinėlės,
- 1 susmulkinto svogūno,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Keptuvėje svieste apkepkite menkių filė, pabarstykite druska ir pipirais, atidėkite.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir apkepkite su smulkintais svogūnais.
Kepimo indą ištepkite sviestu, dėkite pusę bulvių, ant jų – šoninę su svogūnais, ant viršaus – menkių gabalėlius. Viską uždenkite likusiomis bulvėmis.
Grietinėlėje išmaišykite druską, pipirus ir užliekite ją ant patiekalo.
Dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol paviršius paruduos, apie 35 minutes.