Apverstas pyragas, kuriam neliks abejingi bananų gerbėjai

Greitai ir nesunkiai paruošiamas apverstas pyragas patiks visiems bananų mėgėjams. Karamelėje paskendę bananai puikiai derės su minkšta ir sodria tešla, pagardinta žieminiais prieskoniais.

 Apverstas bananų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Apverstas bananų pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 6:42 PM, atnaujinta Nov 16, 2022, 2:50 PM

Tikras šaltojo sezono hitas!

Apverstas bananų pyragas su karamele

Reikalingi produktai 

Karamelės sluoksniui:

  • 50 g sviesto,
  • 50 g rudojo cukraus.

Tešlai:

  • 150 g sviesto,
  • 175 g rudojo cukraus, 
  • 4 kiaušinių, 
  • vanilės,
  • 175 g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių, 
  • 3 a. š. imbiero miltelių, 
  • 1 a. š. cinamono,
  • 50 g riešutų – kokosų, karijų, graikinių ar kitų, 
  • žiupsnio druskos,
  • 2 nedidelių bananų, 
  • 1 v. š. kalvadoso ar brendžio.

Kaip gaminti

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 

Pirmiausia pasigaminkite karamelę. Sviestą ir cukrų dėkite į puodelį ir pakaitinkite virš vidutinės ugnies. Kai sviestas ištirps, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir leiskite karamelei paburbuliuoti keletą minučių, kol pradės tirštėti. Maišykite, kad nepriliptų prie dugno. Supilkite į skardą ir iškart išmaišykite, nes karamelė greitai stingsta. 

Jeigu naudosite riešutus, paskrudinkite juos orkaitėje keletą minučių.  

Tešlai suplakite minkštą sviestą ir cukrų. Kai masė pašviesės, įmuškite po vieną kiaušinį, įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. 

Bananus supjaustykite 5 mm storio griežinėliais ir išdėliokite vienu sluoksniu ant karamelės, apšlakstykite kalvadosu ar brendžiu (nebūtinai). Apibarstykite riešutais.

Atsargiai, kad bananų griežinėliai neišsistumdytų, užpilkite tešlą, išlyginkite ir dėkite kepti ant lentynos orkaitės viduryje. 

Kepkite 35-45 minutes. Ar iškepė, tikrinkite į vidurį įsmeigę medinį pagaliuką. Jei prie jo limpa tešla, kepkite dar 5 minutes ar daugiau.

Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pastovėti. 

Prispauskite lėkštę prie formos viršaus ar pyrago, jeigu skardos šonus nuėmėte, ir apverskite. Atsargiai pašalinkite kepimo popierių. 

Patiekite šiltą arba atvėsusį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.