Vištienos kepsneliai arba, kaip mums įprasta vadinti, karbonadai. Greita, skanu, o keletas prieskonių gali įprastą patiekalą paversti visai nepaprastu.
Vištienos kepsneliai su sūriu
Reikalingi produktai:
- 500 g vištienos krūtinėlės;
- 1/2 puodelio tarkuotos mocarelos;
- 2 kiaušinių;
- 1 v. š. kvietinių miltų;
- 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
- 1 v. š. raudonėlio;
- 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
- 1/2 a. š. česnako granulių;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- petražolių;
- citrinos griežinėlių;
- alyvuogių aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę padaliname į vienodas vidutinio storio filė dalis. Lengvai pasūdome, apiberiame pipirais ir paliekame pastovėti 10 minučių.
Dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome šaukštą miltų. Į gilią lėkštę suberiame panko džiūvėsėlius, raudonėlį, tarkuotą citrinos žievelę, česnako granules ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų.
Vištienos filė merkiame į kiaušinių plakinį, leidžiame nuvarvėti ir voliojame panko džiūvėsėliuose iš abiejų pusių. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame kepsnelius iš abiejų pusių po 2 minutes, kol džiūvėsėliai įgaus auksinę spalvą.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apkeptą vištieną dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kepsnelių dedame tarkuotos mocarelos ir dedame kepti į orkaitę apie 10 minučių.
Ant iškepusių kepsnelių dedame citrinos griežinėlius, apiberiame smulkintomis petražolėmis. Valgome karštus.
Vištiena minkšta, švelnaus skonio.
Dar viena šio recepto variacija – po džiūvėsėlių kepsnelius merkti į smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.
Receptu pasidalijo receptai/paukstiena/vistienos-kepsneliai-su-suriu/"="">receptai/paukstiena/vistienos-kepsneliai-su-suriu/"" target="_blank">„Skaniai sveikai“