Vištienos kepsneliai su sūriu – senas geras ir kiek patobulintas receptas

Kai norisi kažko paprasto, žinomo, bet tuo pačiu nenuobodaus, bandome senus gerus receptus su lengvomis improvizacijomis. Kepsniai, kotletai – dažnas patiekalas mano virtuvėje, ypač kai skubu arba neturiu daug noro galvoti, ką įdomaus pasigaminti.

Vištienos kepsneliai su sūriu.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Vištienos kepsneliai su sūriu.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Vištienos kepsneliai su sūriu.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Vištienos kepsneliai su sūriu.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

Nov 20, 2018, 11:05 AM, atnaujinta Nov 17, 2023, 5:22 PM

Vištienos kepsneliai arba, kaip mums įprasta vadinti, karbonadai. Greita, skanu, o keletas prieskonių gali įprastą patiekalą paversti visai nepaprastu.

Vištienos kepsneliai su sūriu

Reikalingi produktai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės;
  • 1/2 puodelio tarkuotos mocarelos;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 v. š. kvietinių miltų;
  • 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
  • 1 v. š. raudonėlio;
  • 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1/2 a. š. česnako granulių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • petražolių;
  • citrinos griežinėlių;
  • alyvuogių aliejaus kepimui.

Kaip gaminti 

Vištienos krūtinėlę padaliname į vienodas vidutinio storio filė dalis. Lengvai pasūdome, apiberiame pipirais ir paliekame pastovėti 10 minučių.

Dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome šaukštą miltų. Į gilią lėkštę suberiame panko džiūvėsėlius, raudonėlį, tarkuotą citrinos žievelę, česnako granules ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Vištienos filė merkiame į kiaušinių plakinį, leidžiame nuvarvėti ir voliojame panko džiūvėsėliuose iš abiejų pusių. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame kepsnelius iš abiejų pusių po 2 minutes, kol džiūvėsėliai įgaus auksinę spalvą.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Apkeptą vištieną dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kepsnelių dedame tarkuotos mocarelos ir dedame kepti į orkaitę apie 10 minučių.

Ant iškepusių kepsnelių dedame citrinos griežinėlius, apiberiame smulkintomis petražolėmis. Valgome karštus.

Vištiena minkšta, švelnaus skonio.

Dar viena šio recepto variacija – po džiūvėsėlių kepsnelius merkti į smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį.

Receptu pasidalijo receptai/paukstiena/vistienos-kepsneliai-su-suriu/"="">receptai/paukstiena/vistienos-kepsneliai-su-suriu/"" target="_blank">„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.