Savaitgalio pietums – lietuviškos vištienos suktinukai su itališkais pagardais

Baigiantis rudeniui ir po truputį artėjant didžiosioms metų šventėms „Gardu Gardu“ laidos vedėjų gaminami patiekalai taip pat įgauna šventiškumo. 

Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu. <br> TV3 nuotr.
Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu. <br> TV3 nuotr.
Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu. <br> TV3 nuotr.
Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu. <br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2018, 12:04 PM

Linksmasis virtuvės šefas Gianas Luca Demarco pagamins lietuviškos vištienos suktinukus su itališkais ingredientais, kuriuos patieks su orkaitėje kepto moliūgo garnyru.  Profesionalūs patarimai bus naudingi kiekvienai šeimininkei ir iš pažiūros sudėtingas patiekalas taps tikrai lengvai ir greitai pagaminamu. 

Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu

Reikalingi produktai:

600 g vištienos kulšelių mėsos be kaulo ir odos,

1 nedidelis moliūgas, 

200 g pusiau minkšto brandinto sūrio (geriausiai tiktų itališkas taledžo sūris), 

100 g plonai pjaustyto virto itališko kumpio,

2 nuluptų česnako skiltelių,

0,5 stiklinės balto sauso vyno,

ypač tyro alyvuogių aliejaus,

rūkyto alyvuogių aliejaus,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

vištienos prieskonių,

2 šviežio rozmarino šakelių.

Kaip gaminti

Moliūgą perpjauti per pusę ir išimti sėklų masę. Tada supjaustyti pusmėnuliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti plonomis riekelėmis pjaustyta česnako skiltele bei rozmarino lapeliais. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. 

Sūrį supjaustyti 1 cm storio ir pločio juostelėmis.

Mėsos gabaliukų paviršių pabarstyti vištienos prieskoniais. Tada ant kiekvieno gabaliuko uždėti po kumpio riekelę bei po 2 sūrio juosteles. Susukti mėsos gabaliukus
ir užspausti mediniais iešmeliais.

Gilesnėje keptuvėje, tinkančioje dėti į orkaitę, įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su nesmulkinta česnako skiltele. Sudėti vištienos suktinukus, pabarstyti druska, pipirais ir ant aukštos kaitros apkepinti iš abiejų pusių. Tada supilti baltą vyną ir patroškinti porą minučių. Orkaitėje apkepintą moliūgą sudėti į keptuvę su vištiena ir įdėti atgal į orkaitę 5 minutėms.

Vištieną su moliūgo riekelėmis patiekti lėkštėje, užpilti susidariusiu padažu ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.