Sausainiai su cinamonu namuose paskleis švenčių aromatą

Labai skanūs, gardūs sausainiai. Visi juos mėgsta.

Sausainiai su cinamonu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Sausainiai su cinamonu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Nov 25, 2018, 4:04 PM, atnaujinta Nov 21, 2022, 7:22 PM

Sausainiai su cinamonu

Reikalingi produktai 

Tešlai: 

  • 60 g sviesto, 
  • 50 g šviežio tepamo neutralaus skonio sūrio, 
  • 80 g cukraus, 
  • 1 trynys, 
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių, 
  • vanilės aromato ar pastos, 
  • 180 g miltų. 

Įdarui: 

  • 2 v. š. minkšto sviesto, 
  • 2-2,5 a. š. cinamono, 
  • 60 g cukraus. 

Kaip gaminti  

Tešla. Sviestą, sūrį, trynį, cukrų, vanilę gerai išsukti, suberti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. 

Ant stalo patiesti maistinę plevelę, ant jos dėti tešlą ir plastikiniu-silikoniniu kočėlu iškočioti maždaug 34x23 cm stačiakampį (jeigu kočėlas medinis, ant tešlos viršaus taip pat dėkite maistinės plevelės, tada tešla puikiai išsikočios). 

Įdaras. Sviestą, cukrų, cinamoną gerai išmaišyti, užtepti tolygiai ant tešlos ir, vyniojant plevelę, suvynioti. Tą pačią plėvele apvynioti aplink vyniotinį ir padėti jį į šaldymo kamerą 30-35 min. Arba į šaldytuvą bent 2 valandoms. 

Atšalusį vyniotį supjaustyti mazdaug 7 mm storio griežinėliais, sudėti juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi. 

Kepti 180laipsnių orkaitėje apie 7-10 min., kol gražiai apkeps.

Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.