Sausainiai su cinamonu
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 60 g sviesto,
- 50 g šviežio tepamo neutralaus skonio sūrio,
- 80 g cukraus,
- 1 trynys,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- vanilės aromato ar pastos,
- 180 g miltų.
Įdarui:
- 2 v. š. minkšto sviesto,
- 2-2,5 a. š. cinamono,
- 60 g cukraus.
Kaip gaminti
Tešla. Sviestą, sūrį, trynį, cukrų, vanilę gerai išsukti, suberti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą.
Ant stalo patiesti maistinę plevelę, ant jos dėti tešlą ir plastikiniu-silikoniniu kočėlu iškočioti maždaug 34x23 cm stačiakampį (jeigu kočėlas medinis, ant tešlos viršaus taip pat dėkite maistinės plevelės, tada tešla puikiai išsikočios).
Įdaras. Sviestą, cukrų, cinamoną gerai išmaišyti, užtepti tolygiai ant tešlos ir, vyniojant plevelę, suvynioti. Tą pačią plėvele apvynioti aplink vyniotinį ir padėti jį į šaldymo kamerą 30-35 min. Arba į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Atšalusį vyniotį supjaustyti mazdaug 7 mm storio griežinėliais, sudėti juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti 180laipsnių orkaitėje apie 7-10 min., kol gražiai apkeps.
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“