Reikės:
- 1 1/2 puodelio avižų miltų;
- 1/3 puodelio kokosų miltų;
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- žiupsnio druskos;
- 1 puodelio natūralaus sojų jogurto;
- 1/3 puodelio citrinos sulčių;
- 1/4 puodelio kokosų cukraus;
- 1/3 puodelio agavų sirupo;
- 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
- 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišome sausus produktus.
Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, citrinos sultis ir žievelę, kokosų cukrų, agavų sirupą ir ištirpdytą kokosų aliejų (įsitikinkite, kad kokosų aliejus nėra per daug karštas, o jogurtas per daug šaltas, nes kitaip aliejus sušoks į gabaliukus).
Pats pyragas būna nelabai saldus, tad jeigu norite daugiau saldumo, dėkite daugiau agavų sirupo ar kokosų cukraus.
Sumaišytus miltus įsijojame į jogurto masę ir išmaišome.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Kremu aptepame tik jau visiškai atvėsusį pyragą!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Daugiau receptų – „AuGalingas pirmadienis“