Vengriška žuvienė – tiesiog tobula

Ši sriuba atkeliavo iš Vengrijos. Susipažinau su vengre, plepute, linksma moteryte. Gerdamos kavą pietų metu pradėjome kalbėti apie pomėgius ir, aišku, maistą. Paklausiau jos, koks pats populiariausias vengrų virtuvės perliukas, ir ji man liepė būtinai išbandyti vengrišką guliašą ir vengrišką žuvienę.

 Vengriška žuvienė.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
 Vengriška žuvienė.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Nov 27, 2018, 12:03 PM, atnaujinta Nov 21, 2022, 7:19 PM

Tadam, tadam... Aš ją išbandžiau, ir tikrai noriu ją pagirti: to-bu-la. 

Vengriška žuvienė

4 asmenims, užtruksite apie 35 min.

Reikalingi produktai:

  • 1-1,5 kg žuvies,
  • 1 didelis svogūnas,
  • 1 morka,
  • 2 saldžiosios paprikos,
  • 3 pomidorai,
  • 1,5 l žuvies sultinio,
  • aliejaus kepimui,
  • pagal skonį druskos,
  • pagal skonį maltų pipirų,
  • žalumynų.

Kaip gaminti

Žuvį gerai nuvalykite, išdarinėkite,supjaustykite trijų pirštų storio gabaliukais. Įtrinkite druska ir pipirais.

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, paprikas ir tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite smulkintus pomidorus ir dar patroškinkite keletą minučių.

Kepintas daržoves dėkite ant žuvies gabaliukų, užpilkite karštu žuvies sultiniu ir virkite 20 min.

Kad žuvis nesukristų, puodo nemaišykite, tik lengvai pasukinėkite.

Išvirus sriubai pagardinkite smulkintais žalumynais.

Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.