Išbandykite koldūnus „Gyoza“ – ne veltui juos taip mėgsta japonai

„Gyoza“ koldūnai iš esmės yra tie patys kiniški „Jiaozi“ koldūnai. Japonų kareiviai, grįždami po Antrojo pasaulinio karo namo, parsivešė kinų „Jiaozi“ receptą, minimaliai pakeitė jį ir gavosi japoniški „Gyoza“.

 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
 Japoniški koldūnai „Gyoza“.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“
Daugiau nuotraukų (9)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

Nov 28, 2018, 11:26 AM, atnaujinta Nov 28, 2018, 11:26 AM

Ir kas juos išdrįs apkaltinti? Koldūnai juk labai skanūs. Tiek trumpai istorijos ir puolam gaminti!

Produktų kiekis priklauso nuo norimo pagaminti koldūnų kiekio. Griežtų taisyklių nėra (japonai juk irgi neklausė kinų, ar galima šį bei tą pakeisti). 

Naudojame visas mėgstamas daržoves ir net truputį grybų. Rekomenduoju, kad faršo ir daržovių santykis būtų 60/40.

„Gyoza“ arba japoniški koldūnai

Reikalingi produktai

Įdarui:

kiaulienos faršas,

kiaušinis,

kopūstas (pak choi),

pankolis,

morka,

cukinija,

svogūnų laiškai,

grybai,

česnakai (daug),

aitriosios paprikos,

pastarnokas,

sezamų aliejaus 1-2 šaukštai,

sojų padažo 1-2 šaukštai,

alyvuogių aliejaus koldūnams kepti,

karšto vandens garinti.

Kaip gaminti

Viską labai smulkiai supjaustome, deliojame po šaukštelį į pirktinės „Gyoza“ tešlos skrituliukus (jų galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose, kai kuriose kitose parduotuvėse – aut. past.), formuojame koldūnus. Jeigu gaminame daug, jau sulipdytus „Gyoza“ uždengiame drėgnu rankšluostėliu, kad neišdžiūtų. 

Kepame keptuvėje 2-3 minutes su trupučiu alyvuogių aliejaus atidengtus, kol gražiai apskrus apačia. Pilame pusę puodelio karšto vandens ir greitai uždengiame. Dar 3 minutės kepimo/garinimo, ir koldūnai paruošti.

Naudojame specialų padažą koldūnams arba sumaišome sojų padažą su trupučiu ryžių acto.

Įpjaustome svogūnų laiškų, įberiame kepintų sezamo sėklų, įtarkuojame česnako.

Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.