Naktinė tešla – pradžiuginkite šeimą šviežiomis rytinėmis bandelėmis

Ar norėtumėte pažadinti šeimą kepamų bandelių kvapais? Tuomet išbandykite naktinę tešlą – tai mielinė tešla, kuri bręsta per naktį šaldytuve. Ryte tereikės prigaminti pyragėlių su įdaru ar be jo, apibarstyti sėklomis ir pašauti į orkaitę.

 Mielinės bandelės.<br> 123rf nuotr.
 Mielinės bandelės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 7:05 PM, atnaujinta Nov 23, 2023, 2:41 PM

Kol šeima atsibus, nusipraus, apsirengs, bandelės bus iškepusios. Tad visų mylimų žmonių diena nuo pat ryto bus kupina džiaugsmo, meilės, rūpesčio.

Tešla patiks ir tiems, kurie nemėgsta terliotis – ją lengva paruošti virtuviniame kombaine.

Naktinė mielinė tešla bandelėms

Reikės:

  • 250 ml šilto pieno, 
  • 25 g šviežių arba 7 g sausų mielių, 
  • 100 g minkšto sviesto,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 g cukraus,
  • 0,5 a. š. druskos, 
  • 3,5 stiklinės miltų.

Kaip gaminti

Mieles supilkite į nedidelį kiekį šilto pieno, palikite, kol suputos. 

Į virtuvinio kombaino indą dėkite sviestą, kiaušinius, cukrų, druską, sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite mieles, likusį šiltą pieną, po truputį berkite miltus. Tešla bus skystoka ir gana lipni – todėl ją nepatogu minkyti rankomis. 

Palikite tešlą kombaino inde, uždenkite jį ir dėkite į šaldytuvą. Per naktį ji subręs ir šiek tiek išsipūs.

Ryte išimkite tešlą iš šaldytuvo.

Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais. Įjunkite orkaitę – nustatykite 180 laipsnių temperatūrą. 

Pasiruoškite įdarą (tai padaryti galite ir iš vakaro): skiltelėmis supjaustykite obuolius ir sumaišykite su cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Arba varškę išsukite su kiaušiniu ir cukrumi, įmaišykite šaldytų uogų, džemo.

Padalinkite tešlą į mažesnius tešlos gabalėlius, dėkite ant miltuoto paviršiaus ir lengvai juos pakočiokite, padarykite apskritimus. Įdarykite mėgstamu įdaru, užlenkite, suspauskite tešlą. 

Palikite bandeles šiek tiek pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Aptepkite pienu arba plaktu kiaušiniu, apibarstykite sėklomis ir dėkite kepti. 

20-25 minutės – ir pyragėliai iškepę. 

Skanaukite, o jei liks, neškitės priešpiečiams į darbą.

Jeigu tešlos liks, dėkite į šaldytuvą ir uždenkite – iškepti bandelių galėsite ir vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.