Šiandien siūlau ne naujieną, bet gal ne visiems žinomą ir išbandytą karkos vyniotinį šaltų užkandžių stalui.
Gaminamas lengvai, produktai – kasdieniai, paprasti. Nieko ypatingo, bet skanu ir gražu.
Karkos vyniotinis su vištiena ir morkomis
Reikės:
• 1,2-1,5 kg karkos,
• 150 g vištos krūtinėlės,
• 2 skiltelių česnako,
• 1-2 morkų,
• druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių,
• mėgstamų džiovintų žolelių.
Virimui:
• apie 3 l vandens,
• 3 svogūnų,
• 2-3 skiltelių česnako,
• 1 morkos,
• 2 lauro lapų,
• 6-8 pipirų žirnelių,
• druskos (apie 2,5-3 v. š.).
Kaip gaminti
Pirmiausia dėti virti vandenį su prieskoniais. Įdėti nuplautus, perpjautus pusiau svogūnus su lukštais (kodėl su lukštais, nežinau – taip buvo recepte nurodyta), nuskustą, supjaustytą morką, nuluptas česnako skilteles. Pavirti apie 20 min., po to išimti visas daržoves.
Tuo tarpu pasiruoškite vyniotinį. Karką nuplauti, nusausinti, išpjauti kaulą, storesnius mėsos gabalus nupjauti, pamušti, taip pat pamušti ir visą karką, juostelėmis supjaustytą vištos krūtinėlę. Česnaką išspausti, sumaišyti su druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, įtrinti visą mėsą ir vištos krūtinėlę.
Morką nuskusti ir daržovių skustuku supjaustyti plonomis juostelėmis (morką imkite geriau storesnę – juostelės bus platesnės), jas išdėlioti ant karkos, o ant viršaus sudėti vištos krūtinėlę ir nupjautus mėsos gabalėlius.
Suvynioti vyniotinį, jį gerai surišti, dėti į paruoštą sultinį ir virti apie 2-2,5 val. ant mažos ugnies. Išvirus leisti jam visiškai atvėsti, o tada jau pjaustyti ir ragauti.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“