Kiekis: 10 kepsnelių
Paruošimo laikas: 10 min.
Gaminimo laikas: 25 min.
Reikalingi produktai
Kepsneliams:
1 1/2 st. virtų bolivinių balandų (1/2 st. nevirtų),
1 st. morkų, smulkiai tarkuotų,
3 valg. š. avinžirnių miltų (ar kitų miltų),
3 valg. š. šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų,
1 valg. š. aliejaus,
1 skiltelė česnako, susmulkinto,
1/4 arbat. š. kalendros miltelių,
žiupsnelis Kajeno pipirų,
žiupsnelis baltųjų pipirų,
žiupsnelis Himalajų druskos.
Jogurtiniam padažui:
1/3 st. augalinio jogurto,
2 valg. š. citrinos sulčių,
1/2 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių,
žiupsnelis česnako miltelių,
žiupsnelis baltųjų pipirų,
žiupsnelis Himalajų druskos.
Paruošimas
Kepsneliai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus. Rankomis formuokite nedidelius paplotėlius. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Kepkite apie 25 min.
Jogurtinis padažas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
Patarimas: galite paruošti „Buddha bowl“ - orkaitėje keptos bulvės, blanširuoti brokoliai, avokadas, pomidorai, salotų lapai ir šie bolivinių balandų ir morkų kepsneliai.
Dėkojame „Skanauk su Aušra“
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.