Silkė su razinomis: paruošti paprasta, o rezultatas – šventiškas

Koks švenčių stalas be silkių! Silkė po patalais, silkė su grybais, silkė su sėklomis – senos ar naujos patiekalų idėjos daugeliui pravers prieš Kūčias.

 Šventinė silkė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Šventinė silkė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2018, 2:15 PM, atnaujinta Nov 29, 2022, 12:58 PM

Neringa L.  „Skonio“ skaitytojams siūlo savo šventinės silkės receptą, kuriai ypatingo skonio suteikia saldžios razinos, o žiupsnelis cinamono – šventiškumo.

Išbandykite!

Šventinė silkė 

Reikalingi produktai:

  • 500 g silkės filė,
  • 2–3 svogūnų
  • 100 g  razinų (ir tamsių, ir šviesių), 
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • 4 šaukštai pomidorų padažo,
  • žiupsnelis kvapiųjų pipirų ir cinamono.

Kaip gaminti

Razinas išmirkyti vandenyje keletą valandų ar geriausiai – per naktį. 

Svogūnus smulkiai supjaustyti, kartu su razinomis patroškinti keptuvėje. Baigiant troškinti sudėti prieskonius, cinamono žiupsnelį, pomidorų padažą. Palaukti, kol viskas atvės. 

Tiktai kai atvės, galima dėti šalia supjaustytos silkutės arba viską sumaišyti. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.