Eglutė iš sluoksniuotos tešlos sužavės ne tik vaikus

„Noriu su jumis pasidalinti gražia, greitai įgyvendinama eglutės iš sluoksniuotos tešlos idėja. Šį kepinį kepiau pernai – tiesą pasakius, tuomet liko tik trupinukai paragauti.

 Eglutė iš sluoksniuotos tešlos.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Eglutė iš sluoksniuotos tešlos.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Eglutė iš sluoksniuotos tešlos.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Eglutė iš sluoksniuotos tešlos.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 4:45 PM, atnaujinta Dec 15, 2018, 4:47 PM

Mergaitės valgė ir gyrė, kaip skanu. Pagaminau naują ir suskubau nufotografuoti, nes dvi smalsios akutės ir vikrios rankutės jau laukia“, – atradimais ir patirtimi dalijasi Ingrida Mitrulevičienė. 

Dalijamės jos idėja.

Eglutės iš sluoksniuotos tešlos

Reikalingi produktai:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (aš rinkausi 2 tešlos lakštus);

3 v. š. šokoladinio kremo; 

1 saujelė žemės riešutų arba migdolų;

1 kiaušinio trynys;

miltelinis cukrus eglutei apibarstyti;

1 saujelė spalvotų šokoladinių saldainiukų papuošimui.

Kaip gaminti

Iš dviejų tešlos lakštų išpjaukite eglutės formą. Vieną jų aptepkite šokoladiniu kremu.

Riešutus susmulkiname iki mažų gabalėlių. Riešutus berkite ant kremo. Uždėkite ant viršaus kitą lakštą. Iš abiejų pusių eglutę įpjaukite, tik palikite tarsi kamieną. 

Susukite šakeles į spiralę. Iš likusių gabalėlių tešlos išpjaukite žvaigždę. Uždėkite ją viršūnėje. 

Eglutę aptepkite kiaušinio plakiniu. Šaukite į 180 C orkaitę ir kepkite 20 min. 

Iškepusią apibarstykite cukraus pudra ir spalvotais saldainiukais. Paprasta, bet skanu ir puošia stalą.

Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.

Silkė pagal močiutės receptą, marinuota kepta žuvis, lašišos užpiltinė, mišrainė, spanguolių kisielius, kepta žąsis, brandintas pyragas – ar jau žinote, kokiais patiekalais pradžiuginsite šeimą per didžiąsias metų šventes?

Pasidalinkite geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir dalyvaukite konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Penkių geriausių ir daugiausia skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – „Iceco žuvis“ prizais – šventiniais „Zigmas“ produkcijos rinkiniais, kuriuos sudaro švenčių stalui puikiai tinkantys lašišos ir silkės gaminiai.

Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis. Taip pat trumpai prisistatykite, aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija. 

Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 14 dienos adresu skonis@lrytas.lt

Receptų kiekio neribojame. 

Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose „Skonio“ konkursuose.

Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Lrytas.lt Skonis“

Laimėtojus skelbsime gruodžio 17 dieną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.