Savo receptu ji pasidalijo ir su „Skonio“ skaitytojais.
Raugintais kopūstais kimšta antis
Reikalingi produktai:
- 3 kg naminė antis;
- 3 skiltelės česnako;
- druskos;
- pipirų;
- anties prieskonių;
- lauro lapų;
- 2 v. š. aliejaus.
Įdarui:
- 600 g raugintų kopūstų;
- 150 g rūkytų lašinukų;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- 2 stiklinės vandens.
Kaip gaminti
Antį nuplaukite. Prieskonius ir smulkintą česnaką sumaišykite su aliejumi. Šiuo mišiniu ištepkite antį ir palikite šaltai. Aš laikiau 2 paras.
Įdarui lašinukus supjaustykite ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite kopūstus, užpilkite vandeniu ir patroškinkite apie 20 min., apibarstykite ruduoju cukrumi. Įdaras paruoštas. Juo įdarykite antį.
Dėkite į kepimo rankovę ir pašaukite į 200 C įkaitintą orkaitę 30 min., po to kaitrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite 3 val. (1 val – 1 kg anties).
Likus 45 min. iki kepimo pabaigos sudėkite kepti bulves. Iš pradžių jas apvirkite 15 min. vandenyje. Tada pabarstykite druska ir aptepkite anties riebalais.
Antis būna sultinga ir labai skani. Taip ruošta antis – mūsų šeimos mėgstamiausia.