Citrininė silkė su medumi pagal naują receptą – rekomenduoju ir jums

Silkė, apsitaisiusi įvairiausiais patalais, yra vienas mano mėgstamiausių Kūčių vakarienės patiekalų. Paprastai ją ruošdami vadovaujamės laiko patikrintais paruošimo būdais ir skoniais, bet bent vieną silkės patiekalą visada gaminu kitaip. 

Citrininė silkė su medumi ir petražolėmis.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Citrininė silkė su medumi ir petražolėmis.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Citrininė silkė su medumi ir petražolėmis.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Citrininė silkė su medumi ir petražolėmis.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

Dec 17, 2018, 11:12 AM, atnaujinta Dec 18, 2022, 9:04 PM

Eksperimentuoti pradedu lapkričio pradžioje ir paskui nekantriai laukiu Kūčių, kada pagaliau galėsiu ja nustebinti artimuosius. 

Šiemet ant stalo naujokė bus ši citrinų sultyse marinuota silkė.

Jei mėgstate švelnią ir kvapnią silkę, tai šis receptas yra kaip tik tai, ko jums reikia šventėms. Medus, susimaišęs su baltojo vyno actu, citrinų ir svogūnų sultimis bei silkių sūrumu, sukuria saldžiarūgštį marinatą, o petražolės dalijasi gaivumu. 

Šitaip paruoštą silkę galima marinuoti 2-3 dienas. Pasimarinavusi silkė sustandėja, prisigeria gaiviai salsvos marinato rūgštelės ir citrinų bei petražolių aromato. Rekomenduoju.

Citrininė silkė su medumi ir petražolėmis

4 valgytojams reikės:

  • 2 silkių,
  • 1 vidutinio dydžio svogūno (150-170 g),
  • 1 didelės citrinos (jei jūsų citrinos mažos, imkite 2),
  • 45 ml baltojo vyno acto,
  • 4 arbatinių šaukštelių šviesaus skysto medaus (20 ml),
  • 20 g petražolių,
  • 80-100 g neutralaus skonio aliejaus (pavyzdžiui, vynuogių sėklų),
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

1. Silkes išdarinėkite. Kiekvieną silkės filė supjaustykite plonomis juostelėmis - apie 1 cm storio. Atidėkite į šalį.

2. Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir suberkite į stiklainį. Citriną gerai nuplaukite, nutarkuokite citrinos žievelę - tik geltonąją dalį – ir suberkite į stiklainį. Išpjaustykite citrinos minkštimą, kad būtų be baltų plėvelių. Sudėkite į stiklainį. Iš citrinų nuopjovų į stiklainį išspauskite sultis.

3. Sudėkite medų, smulkiai sukapotas petražoles, supilkite aliejų ir įberkite maltų pipirų, viską gerai išmaišykite, galite pagniaužyti rankomis.

4. Sudėkite silkę ir dar sykį viską atsargiai išmaišykite. Marinatas turi apsemti silkę.

5. Palikite šaldytuve pabūti bent per naktį, o geriausia - dvi. 

Šaltinis: „Mukatanas“

Daugiau silkės receptų rasite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.