Lašišos ir ryžių pyragas maloniai nustebins ne tik skoniu

Kūčių stalas – galvosūkis jį ruošiantiems ir svečių laukiantiems šeimininkams. Mat laikantis tradicijų ant stalo šv. Kalėdų išvakarėse neturėtų būti ne tik mėsos, bet ir pieno produktų, kiaušinių, gyvulinių riebalų, kai kuriuose šaltiniuose rekomenduojama vengti ir baltų miltų. 

 Lašišos ir ryžių pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Lašišos ir ryžių pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 I.Trusovė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 I.Trusovė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 8:36 AM

Tad kaip paruošti skanią Kūčių vakarienę ir neišleisti daug? 

Šiandien siūlome idėją, kuria dalinasi mitybos specialistė Indrė Trusovė – lašišos ir ryžių pyrago receptu.

Patiekalas nustebins kūrybiškumu, jį paruošite paprastai ir greitai, o kaina – maloniai nustebins.

Patiekalas paruoštas „Maximos“ parduotuvėse renkantis maisto prekes su geltonomis kainų etiketėmis – iš prekybos tinklo strateginės kampanijos „Mažos kainos garantija“ sąrašo. Jame – daugiau nei 2 tūkst. populiarių, pirkėjų mėgstamų prekių, kurių kainos tikrinamos kituose didžiuosiuose šalies prekybos tinkluose ir mažinamos „Maximose“, jeigu randama pigiau. Šia kampanija norima atkreipti žmonių dėmesį į prekes itin geromis, mažomis kainomis ir padėti jiems sutaupyti. Tai ypač aktualu norintiems neišlaidauti šventiniu laikotarpiu, kai perkama daugiau maisto prekių.

Mitybos specialistės, tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorės Indrės Trusovės teigimu, vienas dažniausių jai užduodamų klausimų – ar įmanoma maitintis sveikai, neišleidžiant daug pinigų. Artėjant šventėms vis daugiau žmonių teiraujasi, ką skanaus, sveiko ir nebrangaus pasigaminti šventėms.

„Dalinuosi Kūčių stalui idealiai tinkančiu receptu, kuris pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir neįtikėtina kaina. Sveikas ir skanus maistas tikrai ne būtinai kainuoja brangiai – atidžiau pasirinkus produktus ir ruošiant maistą namuose, sveikai maitintis, manau, gali tikrai kiekvienas“, – sako I. Trusovė.

Jos sukurto šventinio lašišos pyrago be miltų porcija, kepant 6 porcijas vienu metu bei įsigyjant kampanijos „Mažos kainos garantija“ produktus „Maximos“ parduotuvėse paženklintus geltonomis kainų etiketėmis, kainuos vos 1,31 euro. O visą pyragą iškepti nekainuos nė 8 eurų.

Beje, mitybos specialistės teigimu, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis.

Lašišos ir ryžių pyragas

6 porcijoms reikės:

  • 700 g lašišos filė (su oda),
  • 128 g morkų (plautų),
  • 110 g svogūnų (nevalytų),
  • 80 g auksinių plikytų ryžių,
  • 70 g vyšninių pomidoriukų,
  • 10 g krapų,
  • ½ avokado,
  • druskos, pipirų.

Kaip gaminti

Išverdame ryžius. Nulupame odą nuo lašišos ir ją sumalame. Nulupame svogūnus ir morkas. Svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame. Pirmiausia pakepiname svogūną, tuomet dedame morkas ir dar pakepiname kelias minutes. Dubenyje maišome kartu maltą lašišą, virtus ryžius, morkas, svogūnus, susmulkintus krapus, druską, pipirus. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę. Kepame orkaitėje 45 min., 180 laipsnių temperatūroje. Ant iškepusio pyrago dedame avokadus, pomidorus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.