Aš jums padėsiu: meskite į šoną mintis apie silkes pataluose, baltas mišraines ir krevetėmis įdarytus pomidorus.
Išvirkite namiškiams sriubos, dėl kurios namuose pakvips Kalėdomis, jos gamybai sugaišite nedaug laiko ir produktams neišleisite nei 10 eurų.
Keptų kalafiorų sriuba su kokosų pienu
Reikalingi produktai:
- 1 vidutinis kalafioras,
- 2 svogūnai,
- 5-6 česnako skiltelės,
- 1 l daržovių sultinio,
- 400 ml skardinė kokosų pieno,
- 1 šaukštelis cinamono,
- 1 šaukštelis kario miltelių,
- druskos, juodųjų pipirų,
- alyvuogių aliejaus,
- skrudintų migdolo arba kokoso drožlių pateikimui.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
Kalafiorą susmulkinkite žiedynais, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Dėkite daržoves į kepimo indą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite cinamonu ir kariu bei išmaišykite rankomis.
Tarp kalafiorų įkiškite neluptas česnako skilteles, indą pašaukite į orkaitę 30 min.
Išimkite česnako skilteles, daržoves suberkite į puodą aukštais kraštais, išlukštenkite ir sumeskite česnako skilteles.
Puodą užkaiskite, supilkite sultinį, o užvirus supilkite kokoso pieną. Pasūdykite, išmaišykite ir leiskite pavirti ant mažos ugnies 10 min.
Nukaiskite puodą, viską stropiai susmulkinkite rankiniu trintuvu iki kreminės masės. Paragaukite. Jeigu dominuoja saldumas - dar šiek tiek pasūdykite.
Patiekite užbarstydami šviežiai maltų juodųjų pipirų, skrudintų migdolų drožlių ir pašlakstydami alyvuogių aliejumi.
Universali sriuba, kuri patiks visiems: vaikams ir suaugusiems, jauniems ir seniems, išlepusiems ir neišrankiems, vegetarams ir mėsavalgiams.
Šventėmis kvepiantis dubenėlis sočios, šildančios, bet kartu labai lengvos sriubos, kuri pasotins, bet neapsunkins.
Sriuba turi gautis tiršta ir kreminė. Jeigu kalafioras pasitaikė nemažas ir sriuba jums atrodo pernelyg tiršta – skieskite ją karštu vandeniu iki norimo tirštumo. Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 dideles porcijas sriubos.
Skanaus!