Greitai paruošiama žuvies apkepėlė

2018 m. gruodžio 27 d. 09:14
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Vienas iš greičiausiai paruošiamų žuvies patiekalų mano virtuvėje. Visada kepu didelį apkepą, mat jis tinka ir pietų, ir vakarienės stalui, šaltas – kaip užkandis ar net ant duonos riekelėmis su daržovėmis. 
Daugiau nuotraukų (1)
Taip pat šis apkepas turi ypatybę, panašią į cepelinų – kitą dieną pašildytas orkaitėje ar keptuvėje tampa dar skanesnis. 
Dar vienas malonumas – daug variacijų. Kartais į tešlą įmaišau špinatų ar petražolių, tinka ir gelsvės lapai. O viršų barstau vis kitokiomis sėklomis, tai irgi keičia skonį.
Didelei stiklinei formai juostelėmis supjaustau 1 kg menkės, lydekos ar kitos jūrinės žuvies filė.
Gilesniame inde labai gerai sumaišau:
5 kiaušinius,
200 ml grietinėlės,
4 v. š. krakmolo,
1 a.š. druskos,
žiupsnelį džiovintų čiobrelių,
Galiausiai sudedu labai smulkiai sukapotą
1 didesnį svogūną.
Žuvies juosteles sudedu į gautą tešlą, atsargiai permaišau ir pilu į kepimo formą. Viršų apibarstau burnočio, linų, sezamų sėklomis ar visomis kartu.
Kepu apie 45 min.
Pietums tinka su konservuotomis ar šviežiomis daržovėmis, man asmeniškai skaniausia su apvirtomis „al dente“ morkomis ir kalafiorais.
Receptu pasidalijo „Kūmutės virtuvė“
 
apkepasžuvies patiekalaimenkė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.