Taip pat šis apkepas turi ypatybę, panašią į cepelinų – kitą dieną pašildytas orkaitėje ar keptuvėje tampa dar skanesnis.
Dar vienas malonumas – daug variacijų. Kartais į tešlą įmaišau špinatų ar petražolių, tinka ir gelsvės lapai. O viršų barstau vis kitokiomis sėklomis, tai irgi keičia skonį.
Didelei stiklinei formai juostelėmis supjaustau 1 kg menkės, lydekos ar kitos jūrinės žuvies filė.
Gilesniame inde labai gerai sumaišau:
5 kiaušinius,
200 ml grietinėlės,
4 v. š. krakmolo,
1 a.š. druskos,
žiupsnelį džiovintų čiobrelių,
Galiausiai sudedu labai smulkiai sukapotą
1 didesnį svogūną.
Žuvies juosteles sudedu į gautą tešlą, atsargiai permaišau ir pilu į kepimo formą. Viršų apibarstau burnočio, linų, sezamų sėklomis ar visomis kartu.
Kepu apie 45 min.
Pietums tinka su konservuotomis ar šviežiomis daržovėmis, man asmeniškai skaniausia su apvirtomis „al dente“ morkomis ir kalafiorais.
Receptu pasidalijo „Kūmutės virtuvė“