Lašišos kepsneliai su saldžiosiomis bulvėmis: paprasta, bet nekasdieniška

Dievinu lašišą. Šios žuvies didžiausias pliusas yra tas, jog ją paruošti neskaniai reikia turėt tam sugebėjimą. Niekada neteko ragauti neskanios lašišos! Pati ją dažniausiai tiesiog apšlakstau citrinos sultimis, užbarstau šiek tiek druskos bei pipirų, ir kepu keliolika minučių. Viskas!

 Lašišos kepsneliai su saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
 Lašišos kepsneliai su saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Skaniai sveikai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Trilupaitė, „Skaniai sveikai“

Dec 27, 2018, 8:57 AM, atnaujinta Dec 27, 2018, 9:57 AM

Kai norisi įdomiau ar tiesiog ne taip kasdieniškai, įdomus lašišos pateikimo variantas yra kepsneliai. Ir ne bet kokie – juos kepiau su žavingąja, populiariąja šių metų karaliene – saldžiąja bulve (batatu). O jei dar ir padažą paruošite, bus tikra puota!

Lašišos kepsneliai su saldžiomis bulvėmis

Kepsneliams reikalingi produktai:

350 g lašišos;

1 saldi bulvė (batatas);

4 laiškiniai svogūnai;

1 v. š. smulkintų krapų;

1 v. š. Dižono garstyčių;

1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;

1 v. š. citrinos sulčių;

3 v. š. kaparėlių;

1 kiaušinis;

žiupsnis druskos;

1/2 a. š. pipirų;

citrinos griežinėlių patiekimui.

Padažui:

150 ml lieso graikiško jogurto;

1 v. š. smulkintų krapų;

1/2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;

1 v. š. citrinos sulčių;

1/8 a. š. pipirų.

Kaip gaminti 

Lašišą iškepame orkaitėje ir atvėsiname. Saldžią bulvę išverdame ir sutriname. Į didelį dubenį sudedame trintą bulvę, smulkintą lašišą, nusunktus kaparėlius, smulkintus svogūnų laiškus ir visus kitus prieskonius. Viską užpilame plaktu kiaušiniu ir gerai išmaišome.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi ir formuojame nedidelius kepsnelius. Kepsime 25-30 minučių, kol kepsneliai sutvirtės ir gražiai apskrus.

Kol kepsneliai kepa, paruošime padažą – tiesiog sumaišome visus padažo ingredientus. Druskos nedėjau, nes kepsneliai buvo pakankamai sūrūs, bet jeigu jaučiat trūkumą, skonį koreguokit pagal save.

Lašišos kepsnelius patiekiame su paruoštu padažu ir citrinos griežinėliais. Valgome su salotomis, ryžiais arba vienus (tokiu atveju galima formuoti mažesnius kepsnelius ir patiekti kaip užkandį).

Kepsnelius merkiame tiesiai į padažą ir mėgaujamės puikiu skoniu.

Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.