Paruošiami labai nesunkiai, nereikės jokių ypatingų gebėjimų, produktų taip pat rasite kiekvienoje didesnėje parduotuvėje.
Tokie suktinukai tiks ir savaitgalio pasilepinimui, ir Naujųjų sutiktuvėms.
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su lašiša
Reikės:
- didelio lakšto sluoksniuotos tešlos,
- 300 g rūkytos lašišos,
- indelio kreminio tepamojo sūrio,
- 100 g tarkuoto sūrio,
- šviežių ar džiovintų krapų.
Kaip gaminti
Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite. Aptepkite kreminiu sūriu. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite juos ant tešlos paviršiaus.
Ant lašišos berkite sūrio, krapų.
Susukite į vyniotinį, pradėdami sukti nuo ilgesnio krašto, sukdami lengvai paspauskite.
Suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę ir dėkite vyniotinį į šaldiklį, palaikykite maždaug valandą – kai jis bus šiek tiek sustingęs, gražiau susipjaustys.
Supjaustykite vyniotinį riekelėmis, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 10-12 minučių, kol suktinukai taps aukso spalvos ir šiek tiek išsipūs.