Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės
Reikalingi produktai:
- antis, 3 kg,
- druska, juodieji pipirai,
- 2-4 skiltelės tarkuoto česnako,
- šlakelis alyvuogių aliejaus.
- 500-700 g raugintų kopūstų,
- 200 g šaltai rūkytų lašinukų,
- kmynų (jeigu nėra kopūstuose),
- 2 šaukštai rudojo cukraus,
- 1 šaukštelis druskos,
- pora stiklinių vandens,
- 10-15 bulvių,
- druska, juodieji pipirai, kiti mėgstami prieskoniai bulvėms
- 2 rozmarino šakelės,
- šlakelis alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Antį gerai įtriname druska, pipirais, česnaku ir aliejumi. Marinuojame šaldytuve 6-12 valandų.
Lašinukus supjaustome mažais kubeliais, pakepiname, sudedame kopūstus, kmynus, cukrų, druską ir ant mažos ugnies troškiname apie 30 minučių.
Leidžiam pravėsti, skysčio perteklių nupilame ir kemšame įdarą į antį. Mediniais pagaliukais sutvirtiname, kad kopūstai neiškristų.
Bulves nuskutame, nuplauname, barstome prieskoniais, šlakstome aliejumi ir sumetame į indą aukštais kraštais, ant viršaus dedame rozmarino šakeles.
Kepsninė paruošta rūkymui – netiesioginė kaitra, medžio malkelės dūmui, vandens vonelė, temperatūra 130°C.
Labai patogu naudoti antro aukšto groteles, tada antį dedame ant jų, o puodą su bulvėmis praėjus pusantros valandos pakišime po antimi. Iš anties tekės daug riebalų, kurie apsems bulves. Iš viso antis rūkysis apie 3 valandas iki 79°C vidinės temperatūros.
Įštraukę 15 minučių leidžiame pravėsti.
Jeigu neturite antro aukšto grotelių, bulves dėkite į vandens vonelę. Kai po 1,5 valandos dėsime kepti bulves, vandenį išpilsime. Stebėkite, kad anties riebalai neperpildytų indo.
Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“