Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais

Viskas taip paprasta ir aišku, bet skonis – iš kitos dimensijos.

Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės. <br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (6)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

Dec 29, 2018, 5:23 PM, atnaujinta Dec 27, 2021, 11:41 AM

Rūkyta antis, kimšta raugintais kopūstais ir lašinukais, garnyrui – anties riebaluose virtos bulvės 

Reikalingi produktai:

  • antis, 3 kg,
  • druska, juodieji pipirai,
  • 2-4 skiltelės tarkuoto česnako, 
  • šlakelis alyvuogių aliejaus. 
  • 500-700 g raugintų kopūstų,
  • 200 g šaltai rūkytų lašinukų,
  • kmynų (jeigu nėra kopūstuose),
  • 2 šaukštai rudojo cukraus,
  • 1 šaukštelis druskos,
  • pora stiklinių vandens, 
  • 10-15 bulvių,
  • druska, juodieji pipirai, kiti mėgstami prieskoniai bulvėms
  • 2 rozmarino šakelės,
  • šlakelis alyvuogių aliejaus. 

Kaip gaminti

Antį gerai įtriname druska, pipirais, česnaku ir aliejumi. Marinuojame šaldytuve 6-12 valandų.

Lašinukus supjaustome mažais kubeliais, pakepiname, sudedame kopūstus, kmynus, cukrų, druską ir ant mažos ugnies troškiname apie 30 minučių.

Leidžiam pravėsti, skysčio perteklių nupilame ir kemšame įdarą į antį. Mediniais pagaliukais sutvirtiname, kad kopūstai neiškristų.

Bulves nuskutame, nuplauname, barstome prieskoniais, šlakstome aliejumi ir sumetame į indą aukštais kraštais, ant viršaus dedame rozmarino šakeles.

Kepsninė paruošta rūkymui – netiesioginė kaitra, medžio malkelės dūmui, vandens vonelė, temperatūra 130°C.

Labai patogu naudoti antro aukšto groteles, tada antį dedame ant jų, o puodą su bulvėmis praėjus pusantros valandos pakišime po antimi. Iš anties tekės daug riebalų, kurie apsems bulves. Iš viso antis rūkysis apie 3 valandas iki 79°C vidinės temperatūros.

Įštraukę 15 minučių leidžiame pravėsti.

Jeigu neturite antro aukšto grotelių, bulves dėkite į vandens vonelę. Kai po 1,5 valandos dėsime kepti bulves, vandenį išpilsime. Stebėkite, kad anties riebalai neperpildytų indo.

Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.