Pasibaigusio sotaus šventinio laikotarpio proga virtuvės šefas Gianas Luca Demarco išvirs lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą.
Šefo teigimu, jos turėtų neatsisakyti ir vaikai, nes ji iš tikrųjų labai gardi.
Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Reikės:
1 brokolio,
100 g špinatų,
1 svogūno,
4 vidutinių bulvių,
2 sultinio kubelių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio pipirų,
ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.
Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.
Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.
Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes.
Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.
Patiekti su skrudinta šviesia duona.
Skanaus!