Plikytos tešlos spurgas dievina ispanai – paragaukite ir jūs

Naujuosius metus TV laida „Gardu Gardu“ pradeda vėl atsinaujinusioje jaukioje studijoje, kurioje bus gausu antikvarinių Giano Lucos Demarco šeimos iš kartos į kartą perduodamų indų. Kartu su Ali Gadžijevu jis ir toliau stebins savo pagamintais patiekalais bei kvies smagiai ir gardžiai praleisti šeštadienių rytus. 

 Ispaniškos spurgos (čiūros).<br> TV3 nuotr.
 Ispaniškos spurgos (čiūros).<br> TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2019, 3:34 PM, atnaujinta Jan 3, 2022, 10:21 AM

Ali šį kartą išpildė žiūrovų prašymus ir iškepė bene populiariausią pasaulyje ispanų ir portugalų desertą „Churros“ (čiūros), kitaip – spurgas. 

Profesionalaus konditerio patarimai turėtų paskatinti televizijos žiūrovus pabandyti išsikepti šių spurgyčių ir namuose, atkreipiant dėmesį į svarbiausią ingredientų kiekių taisyklę: „Konditerijoje, kaip ir vaistinėje, turi būti viskas tikslu“. 

Čiūros su pieninio šokolado padažu

Padažui reikės:

  • 150 ml grietinėlės,
  • 150 g pieninio šokolado.

Čiūroms reikės:

  • 380 ml vandens,
  • 170 g sviesto,
  • 200 g miltų,
  • 6 kiaušinių,
  • 1 valg. š. cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 l aliejaus kepimui.

Apvolioti reikės:

  • 2 valg. š. cukraus,
  • 1 valg. š. cinamono.

Kaip gaminti

Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.

Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele iki visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditerinio maišelio pagalba išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.

Patiekti su pieninio šokolado padažu.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.