Savaitgalį pradėkite skaniai: karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais

Karšti sumuštiniai – idealus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams. Jie skanūs tiek ką tik ištraukti iš orkaitės, tiek jau atvėsę.

Karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais.<br> Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais.<br> Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais.<br> Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Karšti sumuštiniai su šonine ir pievagrybiais.<br> Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jan 5, 2019, 8:54 AM, atnaujinta Jan 3, 2022, 10:22 AM

8 sumuštiniams reikės: 

  • 8 forminio batono riekelių;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 4 didelių pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 1 didelio pomidoro;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ~150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Kaip gaminti

Batono riekeles išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pievagrybius ir svogūną. Kepkite ant didelės kaitros nuolat maišydami keletą minučių.

Tuomet išjunkite ugnį, suberkite maltą papriką ir sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą (minkštimą ir sėklas išimkite), išmaišykite.

Paruoštą keptuvės turinį išdėliokite ant riekelių, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir riekelės apskrus.

Receptu pasidalijo „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.