Šį kartą naujiena mano virtuvėje ir lėkštėje – bolivinės balandos.
Taip jau nutiko, kad kartą nusipirkau šių sėklų ir padėjau į spintelę. Kiek kartų atidarydavau spintelę, tiek prieš akis būdavo šios sėklos. Uždarydavau dureles, nes nežinojau ką iš jų būtų galima pagaminti.
Kai išviriau šias sėklas, negalėjau patikėti, kad jos tokios skanios. Kaip tik susiruošiau kepti maltinukus, tad panaudojau balandas gamindama maltinukus.
Nerašysiu, koks skanus patiekalas gavosi – noriu, kad ir jūs išbandytumėte ir tuo patys įsitikintumėte.
Mėsos kukuliai su bolivinių balandų sėklomis
Iš nurodyto kiekio produktų pagaminsite patiekalą 5 asmenims, užtruksite apie 50 min.
Reikalingi produktai:
- 1/2 stiklinės bolivinių balandų sėklų,
- 500 g faršo (naudojau kalakutieną, maišytą su kiauliena),
- 1 smulkintas svogūnas,
- 4 smulkintos česnako skiltelės,
- 2 kiaušiniai,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis maltų pipirų,
- žiupsnelis paprikos miltelių,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Bolivines balandas užpilkite stikline vandens ir išvirkite. Atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite mėsos faršą, atvėsusias sėklas, svogūnus, česnakus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir paprikos miltelius. Gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus, trumpai pakepkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje, tada dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 15 min. 220 C.
Patiekite su daržovėmis.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“