Kai internete pamačiau bulvių apkepo receptą, išbandžiau jau tą pačią dieną. Visi šeimos nariai kirto nepakeldami akių nuo lėkštės. Visiems buvo taip gardu, kad teko kepti apkepą ir kitą dieną – nepamenu, kad kada nors būčiau gaminusi tą patį valgį dvi dienas iš eilės“, – patirtimi ir receptu dalijasi Irena.
Šiam apkepui reikės nedaug kasdienių produktų ir jis nepareikalaus daug pastangų. Sotu, gardu ir paprasta.
Tad išbandykite – gal patiks ir jums?
Bulvių apkepas su sūriu
Reikalingi produktai:
- 6 didelės bulvės,
- 100 g fermentinio sūrio,
- 3 v. š. majonezo,
- 2 česnako skiltelės,
- 2 kiaušiniai,
- pusė arbatinio šaukštelio druskos,
- juodieji pipirai,
- džiovintos žolelės (krapai, petražolės, čiobreliai ar kitos).
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Bulves sutarkuokite burokine tarka.
Sūrį sutarkuokite smulkesne tarka.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite pusę tarkuoto sūrio, sudėkite majonezą, trintą česnaką, prieskonines žoleles ir gerai išmaišykite šakute.
Šią masę sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis, druska, pipirais.
Supilkite masę į aliejumi išteptą kepimo formą, išlyginkite paviršių.
Į likusį sūrį įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir aptepkite bulvių masės paviršių.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40–45 minutes.
„Skanaus“, – palinkėjo Irena.