Sotus vištienos ir pievagrybių pyragas

Užklupus speiguotiems orams, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, virtuvėje ir šildomės karštais patiekalais. 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais.<br> TV3 nuotr.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 10:50 AM, atnaujinta Jan 10, 2022, 4:42 PM

Laidos „Gardu gardu“ vedėjas virtuvės šefas Gianas Luca Demarco siūlo išsikepti vištienos, pievagrybių ir porų pyragą, puikiai tinkantį šaltoms svaitgalių popietėms.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Reikės:

  • 600 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos,
  • 150 g nedidelių pievagrybių,
  • 1 poro,
  • 0,5 l vandens,
  • 1 sultinio kubelio,
  • 50 ml sauso baltojo vyno,
  • 50 ml riebios grietinėlės,
  • 25 g sviesto,
  • 2 valg. š. miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio pipirų,
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus. 

Kaip gaminti 

Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį. 

Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltąjį vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.

Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.

Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.