Galite formuoti apvalias picas, bet aš rinkausi gaminti vieną didelę.
Bulvinė pica
4-6 porcijoms reikės:
- 1,8 kg bulvių su lupenomis (nuskustų buvo ~1,2 kg);
- 1 svogūno;
- 3 kiaušinių;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 4 a. š. aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 1 didelio pomidoro;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- džiovintų raudonėlių.
Kaip gaminti
Nuskustas bulves sutarkuokite stambia burokine tarka. Ir galite dalimis rankomis nusunkti kiek galima daugiau skysčio arba tai padaryti sudėjus bulves į rankšluostį.
Tarkuotas bulves dėkite į dubenį, berkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, supilkite išplaktus kiaušinius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tolygiai paskleiskite bulvių masę ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 min.
Tuomet ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą, kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę, pabarstykite džiovintų raudonėlių, užberkite fermentinio sūrio ir kepkite dar ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Oditėlės blogas“