Aštri sriuba su malta mėsa
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 asmenims, užtruksite apie 1 val.
Reikalingi produktai:
- apie 1 kg maltos mėsos,
- 1 didelis svogūnas,
- 1 didelė morka,
- 1 saliero stiebas,
- 2 lauro lapai,
- 1 a. š. druskos,
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų,
- 5 skiltelės česnako,
- 2 aitriosios paprikos,
- 2 saldžiosios paprikos,
- 1 skardinė konservuotų pupelių pomidorų padaže,
- 2 v. š. pomidorų pastos,
- 4 lazanijos lakštai,
- 1 saujelė kalendrų,
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių,
- 1 a. š. kumino,
- 1,5 l vandens arba sultinio,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Šlakelį aliejaus įkaitinkite keptuvėje ir gerai apkepinkite maltą mėsą. Išskirstykite mažais gabaliukais.
Kai mėsa gerokai apskrus, sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
Dėkite į keptuvę smulkintus kubeliais svogūnus, saliero stiebą, paprikas ir tarkuotas morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, aitriąją papriką, lauro lapus, pabarstykite kuminu, rūkytos paprikos milteliais ir dar kelias minutes pakepkite.
Sudėkite visą keptuvės turinį į puodą su kepinta mėsa, supilkite pupeles su pomidorų padažu, dėkite pomidorų pastą ir užpilkite vandeniu arba sultiniu. Aš pyliau 1,5 l vištienos sultinio, nes naudojau kalakutienos faršą.
Virkite 20 min. ant vidutinio kaitrumo liepsnos.
Sudėkite laužytus lazanijos lakštus, pagardinkite druska bei pipirais. Pavirkite dar apie 10 min., kol lakštai suminkštės ir pilnai išvirs. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių, išimkite laurų lapus.
Patiekdami užbarstykite smulkintų kalendrų.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“