Reikės:
- orkaitėje keptų mažų burokėlių,
- išvirtų bolivinių balandų kruopų,
- gerai išvirtų baltųjų pupelių,
- karamelizuotų svogūnų,
- lukštentų kanapių sėklų,
- gražgarsčių,
skrudintų moliūgų sėklų aliejaus.
Kaip karamelizuoti svogūnus:
1. Vieną vidutinį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir aliejaus. Viską troškinkite, kol svogūnas suminkštės ir vandens nebeliks.
2. Įpilkite 1 a. š. balzaminio acto ir 1 a. š. cukraus.
3. Viską išmaišykite, leiskite cukrui išsilydyti, actui nugaruoti.
Viską sumaišykite ir skanaukite.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Soulfood“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.