Sočios ir sveikos salotos tiks ir užkandžiui, ir į darbą nusinešti

Šios salotos – labai sočios, maistingos ir skanios. Be to, jos puikiai tinka neštis į darbą, nes jų nereikia šildyti.

 Burokėlių, pupelių, bolivinių balandų salotos.<br>„Soulfood“ nuotr.
 Burokėlių, pupelių, bolivinių balandų salotos.<br>„Soulfood“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„AuGalingas pirmadienis“

Jan 21, 2019, 9:04 AM

Reikės:

orkaitėje keptų mažų burokėlių,

išvirtų bolivinių balandų kruopų,

gerai išvirtų baltųjų pupelių,

karamelizuotų svogūnų,

lukštentų kanapių sėklų,

gražgarsčių,

skrudintų moliūgų sėklų aliejaus.

Kaip karamelizuoti svogūnus:

1. Vieną vidutinį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir aliejaus. Viską troškinkite, kol svogūnas suminkštės ir vandens nebeliks.

2. Įpilkite 1 a. š. balzaminio acto ir 1 a. š. cukraus.

3. Viską išmaišykite, leiskite cukrui išsilydyti, actui nugaruoti.

Viską sumaišykite ir skanaukite.

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Soulfood“.

Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“

AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.