Kai norisi traškios vištienos, ją apvolioju džiūvėsėliuose su prieskoniais ir viską kepu orkaitėje.
Sultinga ir traški vištiena kefyre
Reikalingi produktai
Marinatui:
- 1/2 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. paprikos prieskonių;
- 1/4 a. š. česnakų granulių;
- 1/4 a. š. svogūnų granulių;
- maltų juodųjų pipirų;
- 1 puodelis kefyro;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 600 g vištienos krūtinėlės juostelių.
Apvolioti:
- 1 1/4 puodelio kvietinių miltų;
- 4 v. š. džiūvėsėlių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 v. š. druskos;
- 2-3 a. š. česnakų granulių;
- 1 a. š. paprikos prieskonių;
- 1 a. š. svogūnų granulių;
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų.
- • 2 kiaušiniai;
- • 2/3 puodelio kefyro.
Kepti:
- • 2 v. š. sviesto.
Kaip gaminti
Sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sudedame juostelėmis pjaustytą vištieną, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą marinuotis porai valandų arba pernakt.
Kiaušinius išplakame ir sumaišome su kefyru. Dubenėlį padedame į šalį. Kitame dubenyje sumaišome visus likusius ingredientus vištienai apvolioti.
Nuo vištienos juostelių pašaliname marinato perteklių, voliojame sausame mišinyje, merkiame į kiaušinių plakinį, ir vėl apvoliojame sausame mišinyje. Viską dedame į kepimo skardą.
Orkaitę įkaitiname iki 210 °C. Į skardą su vištiena dedame sviestą, ir viską perkeliame į orkaitę. Kepame 12 minučių, apverčiame, ir kepame dar 5-10 minučių, priklausomai nuo vištienos juostelių dydžio.
Iškepusią vištieną paliekame pastovėti 2 minutėms, kad viršus taptų traškus. Patiekiame karštą.
Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“