Virtuvės šefas Gianas Luca Demarco iškeps žuvies kotletukus, kurių receptas gerokai nutolęs nuo įprasto. Galutinį rezultatą jis pagardins gaiviu jogurtiniu padažu.
Ali prisipažins, kad jis nustebintas ir net bandys šiuos kotletukus iškepti savo sūnui, kurį paprastai sunku įtikinti valgyti žuvį.
Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu
Reikalingi produktai
Kotletukams:
300 g menkės filė,
300 g nuluptų virtų krevečių,
300 g virtų bulvių,
150 g džiūvėsėlių,
30 g šviežių špinatų,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui,
džiūvėsėlių apvoliojimui.
Padažui:
200 g graikiško jogurto,
žiupsnelio smulkintų šviežių arba džiovintų krapų,
0,5 citrinos žievelės,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius.
Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiūvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetes, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiūvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalui papuošti.
Patiekti su jogurtiniu padažu.
Skanaus!