Žuvies kotletai su vienu ypatingu ingredientu

Po sunkios darbo savaitės šeštadienio rytą linksmai nusiteikę laidos „Gardu gardu“ vedėjai gamins tradicinius patiekalus kitaip – patobulinę ir įnešę naujų skonių bei spalvų.

 Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu.<br> TV3 nuotr.
 Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu.<br> TV3 nuotr.
 Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu.<br> TV3 nuotr.
 Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu.<br> TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> TV3 nuotr.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-25 10:42, atnaujinta 2022-01-24 10:43

Virtuvės šefas Gianas Luca Demarco iškeps žuvies kotletukus, kurių receptas gerokai nutolęs nuo įprasto. Galutinį rezultatą jis pagardins gaiviu jogurtiniu padažu. 

Ali prisipažins, kad jis nustebintas ir net bandys šiuos kotletukus iškepti savo sūnui, kurį paprastai sunku įtikinti valgyti žuvį. 

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Reikalingi produktai

Kotletukams:

300 g menkės filė,

300 g nuluptų virtų krevečių,

300 g virtų bulvių,

150 g džiūvėsėlių,

30 g šviežių špinatų,

2 kiaušinių,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

ypač tyro alyvuogių aliejaus kepimui,

džiūvėsėlių apvoliojimui.

Padažui:

200 g graikiško jogurto,

žiupsnelio smulkintų šviežių arba džiovintų krapų,

0,5 citrinos žievelės,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius.  

Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiūvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetes, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiūvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose.
 
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai pasiskrudinti krevečių patiekalui papuošti.

Patiekti su jogurtiniu padažu.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.