Dangiškai purūs vafliai su rikota

Pagal idėją tai turėjo būti blynai. Bet labai tingėjau stovėti prie keptuvės ir juos vartyti, tad tešlą supyliau į vaflinę. 

 Vafliai su rikota.<br>Nuotr. iš „But first – food“.
 Vafliai su rikota.<br>Nuotr. iš „But first – food“.
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

Jan 26, 2019, 9:27 AM, atnaujinta Jan 24, 2022, 10:42 AM

Ir gavosi dangiško purumo vafliai.

Jei ryte visiškai neturite laiko, bet vaflių ar blynų vis tiek norisi, tešlą susimaišykite vakare ir laikykite šaldytuve – nieko jai nenutiks per naktį.

Vafliai su rikota

4 vafliams reikės:

  • 100 g miltų (gaminau su paprastais kvietiniais, bet sveikesniam variantui naudoti avižų, kokosų ar ryžių miltus);
  • 3 v. š. rikotos;
  • 1 kiaušinio;
  • 120 ml pieno;
  • 2 v. š. klevų sirupo (tinka medus ar paprastas cukrus);
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • kelių lašelių vanilės ekstrakto;
  • šiek tiek aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

Visus išvardintus ingredientus (išskyrus aliejų) gerai išmaišome.

Vaflinę įkaitiname, šiek tiek patepame aliejumi, pilame masę ir kepame apie 7-10 minučių.

Su kuo valgyti rikotos vaflius? Su viskuo! Vaisiais, uogomis, jogurtu. 

Dar labai skanu su kepinta šonine ir klevų sirupu.

Receptu pasidalijo „But first – food“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.