Ir gavosi dangiško purumo vafliai.
Jei ryte visiškai neturite laiko, bet vaflių ar blynų vis tiek norisi, tešlą susimaišykite vakare ir laikykite šaldytuve – nieko jai nenutiks per naktį.
Vafliai su rikota
4 vafliams reikės:
- 100 g miltų (gaminau su paprastais kvietiniais, bet sveikesniam variantui naudoti avižų, kokosų ar ryžių miltus);
- 3 v. š. rikotos;
- 1 kiaušinio;
- 120 ml pieno;
- 2 v. š. klevų sirupo (tinka medus ar paprastas cukrus);
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- kelių lašelių vanilės ekstrakto;
- šiek tiek aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Visus išvardintus ingredientus (išskyrus aliejų) gerai išmaišome.
Vaflinę įkaitiname, šiek tiek patepame aliejumi, pilame masę ir kepame apie 7-10 minučių.
Su kuo valgyti rikotos vaflius? Su viskuo! Vaisiais, uogomis, jogurtu.
Dar labai skanu su kepinta šonine ir klevų sirupu.
Receptu pasidalijo „But first – food“