Išbandykite įdomiau paruoštą žiedinį kopūstą – tiks prie paukštienos ar žuvies

Žiedinių kopūstų arba kalafiorų ryžiai puikiai tinka ir prie paukštienos ir prie žuvies. Labai skanu su raugintų agurkų griežinėliais.

 Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu.<br>Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
 Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu.<br>Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

Jan 29, 2019, 12:55 PM, atnaujinta Jan 25, 2023, 9:27 AM

Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu 

3–4 porcijoms reikės:

  • 1 didelio žiedinio kopūsto,
  • 1 morkos,
  • 1 svogūno,
  • 30 ml alyvuogių aliejaus,
  • kario,
  • druskos,
  • įvarių aštrių prieskonių ir turimų žolelių.

Gaminimas

1. Keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną. Suberti iš keptuvės į lėkštę.

2. Burokine tarka sutarkuoti kopūstą ir smulkia tarka - morką.

3. Kepti daržoves alyvuogių aliejuje virš mažos ugnies, karts nuo karto pamaišant apie 10-15 min. Jei trumpiau - bus traškios, o jei ilgiau - minkštesnės daržovės.

4. Baigiant kepti sudėti svogūnus ir prieskonius. Išmaišyti. 

Receptu pasidalijo „Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.