Išbandykite įdomiau paruoštą žiedinį kopūstą – tiks prie paukštienos ar žuvies

Žiedinių kopūstų arba kalafiorų ryžiai puikiai tinka ir prie paukštienos ir prie žuvies. Labai skanu su raugintų agurkų griežinėliais.

 Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu.<br>Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
 Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu.<br>Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

2019-01-29 12:55, atnaujinta 2023-01-25 09:27

Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu 

3–4 porcijoms reikės:

  • 1 didelio žiedinio kopūsto,
  • 1 morkos,
  • 1 svogūno,
  • 30 ml alyvuogių aliejaus,
  • kario,
  • druskos,
  • įvarių aštrių prieskonių ir turimų žolelių.

Gaminimas

1. Keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną. Suberti iš keptuvės į lėkštę.

2. Burokine tarka sutarkuoti kopūstą ir smulkia tarka - morką.

3. Kepti daržoves alyvuogių aliejuje virš mažos ugnies, karts nuo karto pamaišant apie 10-15 min. Jei trumpiau - bus traškios, o jei ilgiau - minkštesnės daržovės.

4. Baigiant kepti sudėti svogūnus ir prieskonius. Išmaišyti. 

Receptu pasidalijo „Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Lietuvos verslas išgyvena krizes?