Žiedinių kopūstų ryžiai su morkomis ir kariu
3–4 porcijoms reikės:
- 1 didelio žiedinio kopūsto,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- 30 ml alyvuogių aliejaus,
- kario,
- druskos,
- įvarių aštrių prieskonių ir turimų žolelių.
Gaminimas
1. Keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną. Suberti iš keptuvės į lėkštę.
2. Burokine tarka sutarkuoti kopūstą ir smulkia tarka - morką.
3. Kepti daržoves alyvuogių aliejuje virš mažos ugnies, karts nuo karto pamaišant apie 10-15 min. Jei trumpiau - bus traškios, o jei ilgiau - minkštesnės daržovės.
4. Baigiant kepti sudėti svogūnus ir prieskonius. Išmaišyti.
Receptu pasidalijo „Kuras kūnui“