Ruošiau jį anūkytės atvažiavimui, nes ji labai mėgsta želės desertus (neskaitant močiutės ruošiamų virtinukų ar firminių blynelių).
Želės desertų esu padariusi tikrai labai daug ir įvairių, ir visi jie savaip skanūs.
Šįsyk „Mozaiką“ padariau su kefyru, kuris nėra riebus ir valgyti galima be sąžinės graužaties.
Taigi, vos keli ingredientai ir galėsite mėgautis gardžiu desertu.
Desertas „Mozaika“
Reikės:
- 800 g kefyro;
- 3 skirtingų skonių želės;
- 20 g želatinos + 8 v. š. vandens;
- 2-3 v. š. miltelinio cukraus (pagal skonį).
Gaminimo eiga:
Pasiruošiau skirtingų skonių želę (vandens pilkite 300 ml), ją sustingdžiau ir supjausčiau mažais gabaliukais.
Želatiną brinkinau vėsiame vandenyje 15 min., po to pakaitinau, kol granulytės visiškai ištirpo.
Atvėsintą želatiną supyliau į kefyrą, pagardinau cukraus pudra ir išmaišiau.
Pagaliau sudėjau želės gabaliukus, išmaišiau.
Beliko supilti į formą ir laukti, kol desertas sustings.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“