Bet galime sakyti, kad, deja, tačiau liko tik pusė žiemos.
Kaip ir su ta pusiau tuščia-pilna stikline, kurios mums niekas nepadėjo nei tuščios, nei pilnos. O tik apdovanojo galimybe priimti sprendimus ir rinktis.
Ir renkamės mes kiekvienas skirtingai. Ir nėra gerų-blogų pasirinkimų. Svarbiausia, kad tas pasirinkimas būtų mūsų.
Tad nesvarbu, ką pasirinkote šįkart – abiem atvejais kviečiu švęsti pusiaužiemį!
Tešlai:
- 500 g miltų;
- 1 pakelis sausų mielių;
- 250 ml šilto pieno;
- 4 šaukštai cukraus;
- 50 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos;
Įdarui:
- 300 g raugintų kopūstų;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- 2 šaukšteliai kmynų;
- kiaušinis aptepimui;
- kmynų pabarstymui.
Pasigaminame mielinę tešlą. Pieną pašildome, įmaišome cukrų bei mieles ir leidžiame joms suputoti. Kitame inde susiberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą.
Minkome 10- 15 min. Kai tešla pradės puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai, kad kiltų (2-3 val.).
Raugintus kopūstus kuo smulkiau supjaustome, dedame į puodą su trupučiu vandens. Troškiname apie 40 min. Vis pamaišome. Susmulkintą svogūną ir tarkuotą morką pakepiname su trupučiu aliejaus, kepimo pabaigoje suberiame kmynus. Keptuvės turinį sudedame į kopūstus ir troškiname dar 20 min.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame apskritimus, dedame kopūstų įdarą, užlenkiame tešlos kraštelius. Pyragėlius siūle į apačią sudėliojame į kepimo skardą, aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome kmynais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Receptu pasidalijo „Kartą virtuvėje“