Pyragėliai su raugintais kopūstais namuose sukurs šventišką nuotaiką

Galime sakyti, kad pagaliau sulaukėme pusiaužiemio (receptas skelbtas sausio 23-ąją, – red. past.).

 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
 Bandelės su kopūstais.<br>Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“
Daugiau nuotraukų (6)

Loreta, „Kartą virtuvėje“

Feb 3, 2019, 12:45 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:21 PM

Bet galime sakyti, kad, deja, tačiau liko tik pusė žiemos.

Kaip ir su ta pusiau tuščia-pilna stikline, kurios mums niekas nepadėjo nei tuščios, nei pilnos. O tik apdovanojo galimybe priimti sprendimus ir rinktis.

Ir renkamės mes kiekvienas skirtingai. Ir nėra gerų-blogų pasirinkimų. Svarbiausia, kad tas pasirinkimas būtų mūsų.

Tad nesvarbu, ką pasirinkote šįkart – abiem atvejais kviečiu švęsti pusiaužiemį!

Tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 1 pakelis sausų mielių;
  • 250 ml šilto pieno;
  • 4 šaukštai cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos;

Įdarui:

  • 300 g raugintų kopūstų;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2 šaukšteliai kmynų;
  • kiaušinis aptepimui;
  • kmynų pabarstymui.

Pasigaminame mielinę tešlą. Pieną pašildome, įmaišome cukrų bei mieles ir leidžiame joms suputoti. Kitame inde susiberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą.

Minkome 10- 15 min. Kai tešla pradės puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai, kad kiltų (2-3 val.).

Raugintus kopūstus kuo smulkiau supjaustome, dedame į puodą su trupučiu vandens. Troškiname apie 40 min. Vis pamaišome. Susmulkintą svogūną ir tarkuotą morką pakepiname su trupučiu aliejaus, kepimo pabaigoje suberiame kmynus. Keptuvės turinį sudedame į kopūstus ir troškiname dar 20 min.

Tešlą iškočiojame, išspaudžiame apskritimus, dedame kopūstų įdarą, užlenkiame tešlos kraštelius. Pyragėlius siūle į apačią sudėliojame į kepimo skardą, aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome kmynais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.

Receptu pasidalijo „Kartą virtuvėje“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth