Tikrai nemažai receptų jau esu publikavusi savo puslapyje. Tikiuosi, kad jūs esate išbandę nors vieną iš jų.
Šįsyk noriu pasidalinti dar vienu patiekalu – sūriu ir razinomis įdarytu vištienos kepsniu. Taip, tai išties skoniu labai primena legendinį „Astros“ kepsnį, kurį, beje, labai mėgstu.
Kepsnys pagaminamas greitai, nes aš visuomet stengiuos gaminti greitus, nesudėtingus ir tuo pačiu skanius patiekalus (be jokių įmantrybių, kuriuos sugebės pagaminti bet kuri šeimininkė (-as).
O dabar prie recepto.
Vištienos kepsnys su sūrio ir razinų įdaru
Reikės:
- 0,5 kg vištienos krūtinėlės;
- 1 kiaušinio;
- vištienos prieskonių;
- pipirų ir druskos;
- aliejaus.
Įdarui:
- fermentinio sūrio (tarkuoto, gali būti ir mocarela);
- razinų;
Apvolioti:
- baltos duonos;
- kiaušinio plakinio.
Gaminimo eiga
Labai mažais gabaliukais supjausčiau vištienos krūtinėlę, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir išmaišiau.
Tarkuotą sūrį sumaišiau su razinomis (nuplikytomis virintu vandeniu).
Duoną supjausčiau mažais gabaliukais.
Iš vištienos paruoštos masės formavau ovalius kepsnelius (darykite nedidelius), į kurių vidų įdėjau įdaro.
Paruoštus kepsniukus mirkiau kiaušinio plakinyje ir aplipdžiau baltos duonos gabaliukais.
Kepsniukus trumpai iš abiejų pusių apkepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Apkeptus kepsnelius sudėjau į skardelę su kepimo popieriumi ir baigiau kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Štai ir viskas. A la „Astros“ kepsniai paruošti.
Gaminkite, nes išties šie kepsniai verti dėmesio.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“