Šis patiekalas puikiai tiks ne tik savaitgaliui.
Orkaitėje kepta saldžiarūgštė vištiena
Reikalingi produktai:
- 3 vištienos krūtinėlės puselės,
- 1 st. bulvių arba kukurūzų krakmolo,
- aliejaus kepimui.
Padažui:
- 6 v. š. medaus,
- 4 v. š. pomidorų padažo,
- 3 v. š. cukraus,
- 2 v. š. baltojo vyno acto,
- 3 v. š. sojų padažo,
- 1/2 a. š. druskos,
- 1 a. š. česnako granulių,
- 1 v. š. šalto vandens.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
Vištieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais. Sudėkite vištieną į sandarų maišelį, supilkite bulvių krakmolą ir gerai sukratykite, kad vištiena pasidengtų krakmolu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis apkepkite vištieną, kol šiek tiek apskrus.
Iškeptą vištieną sudėkite į dubenį su padažu ir išmaišykite, kad gabaliukai pasidengtų padažu.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite vištieną. Skardą dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Tiekite su virtais ryžiais.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“