Ta proga profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pasidalins savo pirmojo pyrago receptu, nuo kurio ir prasidėjo jo profesinis kelias konditerijoje. Jis iškeps daugelio mėgstamą šokoladinį pyragą, vadinamąjį šokoladainį arba braunį (angl. Brownie). Tačiau patieks jį netradiciškai – supjaustys vieno kąsnio gabaliukais ir papuoš vanilinio maskarponės kremo bokšteliais.
Televizijos žiūrovai galės pritaikyti šią puikią idėją draugų vakarėliams.
Vieno kąsnio šokoladiniai pyragaičiai su vaniliniu maskarponės kremu
Reikalingi produktai
Pyragui:
190 g juodojo šokolado,
80 g sviesto,
3 kiaušinių,
260 g farino cukraus,
110 g miltų,
1 arb. š. cinamono,
1 arb. š. kepimo miltelių.
Kremui:
2 dideli valg. š. maskarponės sūrio,
200 g gietinėlės,
0,5 valg. š. cukraus,
0,5 vanilės ankšties.
Kaip gaminti
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo kaitros ir suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės.
Į atskirą dubenį suberti miltus, farino cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius. Visus birius produktus gerai išmaišyti ir iš lėto berti į šokolado masę bei nuolat šluotele maišyti iki vientisos masės.
Gautą masę supilti į kvadratinę kepimo formą ir kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti ir supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais.
Į dubenį įdėti maskarponę ir supilti grietinėlę. Gerai išsukti iki vientisos masės. Tada suberti cukrų ir sudėti pusės vanilės ankšties sėklytės. Viską gerai išmaišyti. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kiekvieno pyrago gabaliuko išspausti po bokštelį.
Skanaus!